Συναγερμός στη Γαλλία- Εντοπίστηκε νέα παραλλαγή «IHU», πιο μολυσματική από την Omicron!

9 mins read

Η νέα παραλλαγή -B.1.640.2- η οποία έχει ανιχνευθεί σε 12 ασθενείς στη Μασσαλία, περιέχει 46 μεταλλάξεις, καθιστώντας την πιο ανθεκτική στα εμβόλια και πιο μολυσματική, σύμφωνα με τα πρώτα ρεπορτάζ.

Παρόλο που ο κόσμος είναι αντιμέτωπος με την αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 λόγω της παραλλαγής Όμικρον, επιστήμονες στη Γαλλία βρήκαν μια άλλη παραλλαγή.

Η ανακάλυψη της παραλλαγής, που ονομάστηκε B.1.640.2, ανακοινώθηκε σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο medRxiv.

Το νέο στέλεχος ονομάστηκε προς το παρόν IHU, καθώς ανακαλύφθηκε από ακαδημαϊκούς που εδρεύουν στο IHU Mediterranee Infection στις 10 Δεκεμβρίου.

Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για αυτήν τη νέα παραλλαγή της COVID-19:

 • Οι ερευνητές λένε ότι περιέχει 46 μεταλλάξεις — ακόμη περισσότερες από την Όμικρον — γεγονός που την καθιστά πιο ανθεκτική στα εμβόλια.

• Περίπου 12 κρούσματα έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής κοντά στη Μασσαλία, με το πρώτο να συνδέεται με ταξίδια στην αφρικανική χώρα Καμερούν.

• Οι δοκιμές δείχνουν ότι το στέλεχος φέρει τη μετάλλαξη N501Y —που πρωτοεμφανίστηκε στην παραλλαγή Alpha— που οι ειδικοί πιστεύουν ότι μπορεί να την καταστήσει πιο μεταδοτική.

• Σύμφωνα με τους επιστήμονες, φέρει επίσης τη μετάλλαξη E484K, που θα μπορούσε να σημαίνει ότι η παραλλαγή IHU θα είναι πιο ανθεκτική σε  εμβόλια.

• Δεν έχει ακόμη εντοπιστεί σε άλλες χώρες ή δεν έχει επισημανθεί ως παραλλαγή υπό έρευνα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα