ΑρχικήΚόσμοςΣυναγερμός στο Παρίσι: Η αστυνομία πυροβόλησε γυναίκα που υποστήριζε την τρομοκρατία

Συναγερμός στο Παρίσι: Η αστυνομία πυροβόλησε γυναίκα που υποστήριζε την τρομοκρατία

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τρίτης στο Παρίσι, καθώς η αστυνομία πυροβόλησε κατά μιας γυναίκας, η οποία είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά της και σύμφωνα με το BFMTV η γυναίκα έκανε απειλητικά σχόλια και υποστήριζε την τρομοκρατία.

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το BFMTV, η αστυνομία ειδοποιήθηκε από επιβάτες τρένου για την παρουσία μιας γυναίκας που εκτόξευε απειλές και εξυμνούσε την τρομοκρατία. Η γυναίκα εντοπίστηκε στον σταθμό Bibliothèque François-Mitterrand, ο οποίος αποκλείστηκε γύρω στις 8:30 π.μ. (τοπική ώρα, 9:30 ώρα Ελλάδος). Η γαλλική αστυνομία προσπάθησε να την απομονώσει ενώ εκείνη φώναζε «Αλλάχ Ακμπάρ» και κρατούσε τα χέρια της στο ένδυμά της, αρνούμενη να τα δείξει, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro». Ενώ εκείνη αντιστεκόταν οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους, λέει η Le Figaro.

Ο σταθμός εκκενώθηκε. Το αιματηρό περιστατικό έγινε στις 9:20 π.μ. (τοπική ώρα, 10:20 ώρα Ελλάδος). Η γυναίκα τραυματίστηκε στο στομάχι, ενώ σύμφωνα με την εισαγγελία του Παρισίου, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η γυναίκα φέρεται να απειλούσε να ανατιναχθεί, ωστόσο με βάση τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, δεν εντοπίστηκαν εκρηκτικά.