Ο νέος πρωθυπουργός αρμόδιος για τη μετάβαση στη Συρία Μοχάμαντ αλ-Μπασίρ υποσχέθηκε σήμερα “σταθερότητα” και “ηρεμία” στον συριακό λαό που έχει εξαντληθεί, σε συνέντευξή του στο δίκτυο Αλ Τζαζίρα.
“Ήρθε η ώρα γι αυτόν τον λαό να χαρεί τη σταθερότητα και την ηρεμία, να λάβει φροντίδα και να γνωρίζει ότι η κυβέρνησή του είναι εδώ για να του παράσχει τις υπηρεσίες που χρειάζεται”, δήλωσε ο Μπασίρ, ο οποίος διορίστηκε στη θέση αυτή από τους ισλαμιστές αντάρτες που ανέτρεψαν την εξουσία του Μπασάρ αλ-Άσαντ.
«Η πηγή των φόβων μας προέρχονταν από τις ιρανικές πολιτοφυλακές, τη Χεζμπολάχ και το καθεστώς που διέπραξε τις σφαγές που βλέπουμε σήμερα. Επομένως η απομάκρυνση αυτών ήταν η λύση για τη Συρία. Η σημερινή κατάσταση δεν θα επιτρέψει την επιστροφή στον πανικό» είπε ο Αλ Τζουλανί, ο οποίος έβγαζε σέλφι σε τζαμί της Δαμασκού, ενώ σήμερα τη νύχτα, πυροτεχνήματα εμφανίστηκαν στον ουρανό της πόλης.