Συρία: Τα συριακά στρατεύματα του Άσαντ εισέρχονται στην πόλη Μάνμπιτζ

11 mins read

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα πλέον στην πόλη Μανμπίτζ, καθώς στην πόλη-θύλακας των Κούρδων εισήλθε νωρίτερα ο τουρκικός στρατός, ενώ τώρα στην πόλη εισέρχονται και τα συριακά στρατεύματα του Άσαντ.

Όπως αναφέρει το iefimerida.gr, η γενικευμένη σύρραξη είναι επί θύραις καθώς ο συριακός στρατός εισέρχεται στην πόλη Μάνμπιτζ στη βορειοανατολική Συρία, σύμφωνα με δημόσια συριακά μέσα ενημέρωσης την ώρα που η Τουρκία και ο Συριακός Εθνικός Στρατός (SNA) που συνεργάζεται με την Αγκυρα, έχουν ξεκινήσει την επιχείρηση κατά της πόλης Μανμπίτζ.

Νωρίτερα

Οι τουρκικές δυνάμεις άρχισαν τη Δευτέρα την επόμενη φάση της επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης» στο Μάνμπιτζ εναντίον των Κούρδων, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Sabah.

Η έναρξη της επιχείρησης ανακοινώθηκε αφού ελήφθη το πράσινο φως από την Άγκυρα, με  τα τουρκικά στρατεύματα και τους σύρους αντάρτες που υποστηρίζουν τους Τούρκους να κινούνται προς τη συγκεκριμένη περιοχή.

Ο επόμενος στόχος των τουρκικών δυνάμεων στην επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» είναι οι περιοχές Ayn al-Arab και Manbij, ανατολικά των Tal Abyada και Ras al-Ayn, τα οποία, όπως υποστηρίζει η Άγκυρα είχαν εκκαθαριστεί από “τρομοκράτες”.

Νωρίτερα, ο Ταγίπ Ερντογάν είχε προαναγγείλει την επιχείρηση. Ειδικότερα, ο τούρκος πρόεδρος διαμήνυσε πως η Τουρκία σκοπεύει να εκδιώξει τους υπό την ηγεσία των Κούρδων μαχητές από την πόλη Μάνμπιτζ της βόρειας Συρίας, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν αξιωματούχοι των Κούρδων της Συρίας με τη συριακή κυβέρνηση ώστε να αντιμετωπίσουν την επίθεση της Άγκυρας.

Στην πόλη Μάνμπιτζ, όμως, υπενθυμίζουμε ότι έχουν αναπτυχθεί από την Κυριακή συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και την έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους, όπως διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Facebook Comments