Τα αυστηρά «όχι» στο λαϊκό προσκύνημα της Ελισάβετ- Τι απαγορεύεται

15 mins read

Σε λαϊκό προσκύνημα στο παλάτι του Γουεστμίνστερ θα τεθεί η σορός της Βασίλισσας Ελισάβετ από την Τετάρτη 14/9 στις 17:00 έως και τη Δευτέρα 19/9 στις 6:30 και ημέρα της κηδείας.

Πριν από αυτό, σήμερα Δευτέρα 12/9, η νεκροφόρα (που θα ακολουθήσει η Βασιλική Οικογένεια) θα κατευθυνθεί προς τον καθεδρικό ναό του St Giles’, όπου και θα παραμείνει για 24 ώρες σε αγρυπνία και το κοινό θα μπορεί να αποτίσει τον δικό του φόρο τιμής.

Όσον αφορά το λαϊκό προσκύνημα στο Λονδίνο, η προσέλευση του κόσμου προβλέπεται να είναι τόσο μεγάλη που ήδη έχει υπάρξει σχετική προειδοποίηση πως όσοι παρευρεθούν σε αυτό θα χρειαστεί να περιμένουν όρθιοι για πολλές ώρες, ακόμα και να διανυκτερεύσουν εκεί, ενώ, από την άλλη, αναμένονται καθυστερήσεις στα ΜΜΜ, όπως και να κλείσουν κάποιοι δρόμοι στη γύρω περιοχή.

Όπως είναι λογικό για μια εκδήλωση τέτοιου μεγέθους, ο έλεγχος σε όσους προσέρχονται και η ασφάλεια θα θυμίζει αεροδρόμιο, ενώ, ιδιαίτερα αυστηροί θα είναι οι κανόνες για το τι θα επιτρέπεται και τι όχι κατά το λαϊκό προσκύνημα.

Όσοι παρευρεθούν στο παλάτι του Γουεστμίνστερ θα μπορούν να έχουν μαζί τους μόνο μία μικρή τσάντα, οφείλουν να κάνουν ησυχία και να είναι ευπρεπώς ντυμένοι μέσα στο στον χώρο, αλλά και να έχουν κλειστά ή σε αθόρυβη λειτουργία τα κινητά τους τηλέφωνα. Επίσης, δεν θα επιτρέπεται η φωτογράφιση και η μαγνητοσκόπηση.

Τι θα πρέπει να έχει κανείς μαζί του:

-Κατάλληλα ρούχα βάσει καιρού

-Τρόφιμα και ποτά για τη διάρκεια της αναμονής (δεν επιτρέπεται, όμως, η κατανάλωσή τους από το σημείο ελέγχου και μετά)

-Φορητούς φορτιστές κινητών

-Απαραίτητα φάρμακα

Τι δεν πρέπει να έχει κανείς μαζί του:

-Φλασκιά ή μπουκάλια (εκτός από νερού)

-Λουλούδια ή άλλα αντικείμενα φόρου τιμής

-Αιχμηρά αντικείμενα όπως μαχαίρια

-Εξοπλισμό άμυνας ή όπλα

-Μπογιές, αλυσίδες ή άλλα επικίνδυνα αντικείμενα

-Πυροτεχνήματα, καπνογόνα και οποιοδήποτε αντικείμενο μπορεί να προκαλέσει ενοχλητικό θόρυβο

-Σλίπινγκ μπαγκ ή άλλος εξοπλισμός κάμπινγκ

-Καρέκλες που δεν διπλώνουν

-Πανό, πλακάτ, σημαίες, διαφημιστικά μηνύματα

Τα ακατάλληλα αντικείμενα θα κατασχεθούν και δεν θα επιστραφούν. Για όσους χρειάζεται, θα υπάρχει μέριμνα για μεταφορά χωρίς περπάτημα. Τέλος, το λαϊκό προσκύνημα θα μεταδίδεται και σε οθόνη στο Χάιντ Παρκ.

Με πληροφορίες από το BBC – kathimerini.gr

Facebook Comments

Τελευταία Νέα