«Τάπα» Βέμπερ στον Τζόνσον: «Χωρίς την Ευρώπη δεν υπάρχει εμβόλιο»

8 mins read

O επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, απάντησε στους «πανηγυρισμούς» του Μπόρις Τζόνσον για την έναρξη των εμβολισμών κατά του κορωνοϊού στη Βρετανία.

Σημειώνεται ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό έγραψε μεταξύ άλλων στο twitter: «Ευχαριστώ το NHS, όλους τους επιστήμονες μας που εργάστηκαν σκληρά στην ανάπτυξη αυτού του εμβολίου και όλους όσους ακολουθούν τους κανόνες για να προστατεύσουν άλλους. Θα νικήσουμε μαζί».

Ωστόσο τα λεγόμενα του Μπόρις Τζόνσον δεν φάνηκε να έβρισκαν σύμφωνο τον Μάνφρεντ Βέμπερ ο οποίος με απάντησή του στον Βρετανό πρωθυπουργό του υπενθύμισε πως «δίχως την Ευρώπη δεν υπάρχει εμβόλιο». 

Συγκεκριμένα έγραψε «Αγαπητέ πρωθυπουργέ, το εμβόλιο σας αναπτύχθηκε από γερμανική εταιρεία, παρήχθη στο Βέλγιο και η έρευνα για την ανάπτυξη του χρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ. Χωρίς την Ευρώπη, δεν υπάρχει εμβόλιο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απάντηση του Βέμπερ στον Τζόνσον έρχεται την ώρα που ο Βρετανός πρωθυπουργός ταξίδεψε στις Βρυξέλλες προκειμένου να καταλήξει σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit, κάτι που τελικά δεν πέτυχε.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα