Ταπεινωμένος ο Χάρι- Η διαφορά με τη στολή του πρίγκιπα Γουίλιαμ

41 mins read

Ο πρίγκιπας Χάρι φέρεται να είναι «συντετριμμένος» αφού τα αρχικά «ER» της Βασίλισσας Ελισάβετ αφαιρέθηκαν από τον ώμο της στρατιωτικής του στολής καθώς συμμετείχε στην αγρυπνία δίπλα στο φέρετρό της.

Ο Δούκας του Σάσεξ, λέγεται ότι σκέφτηκε να φορέσει πρωινό κοστούμι για να αποφύγει την αμηχανία, καθώς τα οκτώ εγγόνια του μονάρχη έκαναν αγρυπνία μέσα στην Αίθουσα του Γουέστμινστερ χθες το βράδυ.

Ο Γουίλιαμ και ο Χάρι, και οι δύο ντυμένοι με στρατιωτική στολή, στέκονταν σε κάθε άκρη του φέρετρου της γιαγιάς τους. Μαζί τους βρέθηκαν οι ξαδέρφες Zara Tindall και Peter Phillips, οι πριγκίπισσες Beatrice και Eugenie και η Lady Louise Windsor και ο αδελφός της Viscount Severn.

Ο Χάρι, ο οποίος βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του μετώπου κατά τη διάρκεια δύο θητειών στο Αφγανιστάν, δεν είχε άδεια να φορέσει στρατιωτική στολή αυτή την εβδομάδα, καθώς δεν είναι πλέον εν ενεργεία βασιλικός.

Ωστόσο, του δόθηκε η άδεια από τον βασιλιά Κάρολο Γ’ να φορέσει την στολή για την αγρυπνία μέσα στο Γουέστμινστερ.

Όμως, ο δούκας του Σάσεξ ταπεινωμένος ανακάλυψε ότι τα αρχικά της γιαγιάς του είχαν αφαιρεθεί από τον ώμο της στολής του, αναφέρουν οι Sunday Times. Τα αρχικά δεν αφαιρέθηκαν από τη στολή του πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Η στεναχώρια και η αμηχανία του Χάρι επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό, γύρω από τον πρίγκιπα Άντριου, ο οποίος επίσης δεν είναι πλέον βασιλικός, ωστόσο διατήρησε τα αρχικά «ER» στη στολή του αντιναυάρχου, κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας των παιδιών της Ελισάβετ το βράδυ της Παρασκευής.

Τα αρχικά «ER» φοριούνται, κατά την παράδοση, μόνο από εκείνους που βρίσκονται «στην υπηρεσία» του μονάρχη, και έτσι η απουσία τους πιστεύεται ότι οφείλεται σε σχετικούς κανονισμούς ενδυμασίας.

Αλλά «ήταν τέτοια η απελπισία του, που ο Χάρι σκέφτηκε να φορέσει ένα πρωινό κοστούμι, προκειμένου να αποφύγει την αμηχανία» χθες το βράδυ.

Ένας φίλος δήλωσε στην εφημερίδα: «Είναι συντετριμμένος. Η αφαίρεση των αρχικών της γιαγιάς του μοιάζει σκόπιμη».

 

Οι αποφάσεις του βασιλιά Κάρολου που έχουν εξοργίσει Χάρι και Μέγκαν

Μέχρι να πραγματοποιηθεί η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, τόσο ο Βασιλιάς Κάρολος, όσο και οι γιοι του, προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους και να δείξουν στο λαό της Βρετανίας, ότι είναι πραγματικά ενωμένοι.

Ωστόσο η αλήθεια είναι κάπως διαφορετική. Τα αδέρφια ναι μεν ήρθαν κοντά, ωστόσο το χάσμα που τους χωρίζει είναι μεγάλο και πολύ δύσκολα θα κορυφωθεί.

Ο λόγος που προκάλεσε οργή κατά του Βασιλιά

Στο παρασκήνιο μαίνεται η μάχη των τίτλων, κάτι που έχει προκαλέσει την οργή των Σάσεξ. Κι αυτό επειδή τα παιδιά τους, Άρτσι και Λίλιμπετ αναμένεται να ανακηρυχθούν πρίγκιπας και πριγκίπισσα αντίστοιχα από τον βασιλιά Κάρολο Γ’ όμως σύμφωνα με πηγές, δεν θα λάβουν το καθεστώς της «Βασιλικής Υψηλότητας».

Σύμφωνα με αναφορές, τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν αρκετά έντονες συνομιλίες μεταξύ του Καρόλου και των Σάσεξ, οι οποίοι είναι «έξαλλοι» που δεν θα πάρουν τα παιδιά τους τον βασιλικό τίτλο.

Ειδικότερα, Χάρι και Μέγκαν φέρονται ότι είπαν ότι οι πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία, κόρες του πρίγκιπα Άντριου, έχουν το καθεστώς της «Βασιλικής Υψηλότητας», παρότι δεν είναι στον κύκλο των ατόμων που εργάζονται για τη βασιλική οικογένεια.

«Ο Χάρι και η Μέγκαν ανησυχούσαν για το ζήτημα της ασφάλειας. Το να είναι τα παιδιά τους πρίγκιπας και πριγκίπισσα τους δίνει το δικαίωμα να έχουν ορισμένα επίπεδα βασιλικής ασφάλειας», δήλωσε μία πηγή στη Sun.

«Είναι αμείλικτοι από τότε που πέθανε η βασίλισσα»

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, την περασμένη εβδομάδα υπήρξαν πολλές συζητήσεις.

«Επέμειναν ότι ο Άρτσι και η Λίλιμπετ είναι πρίγκιπας και πριγκίπισσα. Είναι αμείλικτοι από τότε που πέθανε η βασίλισσα. Αλλά έχουν γίνει έξαλλοι που δεν μπορούν να πάρουν τον τίτλο της Βασιλικής Υψηλότητας». Κι αυτό επειδή οι ίδιοι δεν εργάζονται ως μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Τα δύο παιδιά των Σάσεξ δικαιούνται τους πριγκιπικούς τίτλους μετά τον θάνατο της βασίλισσας, ως μέρος των κανόνων του Βασιλιά Γεωργίου Ε’, που περιόρισαν ωστόσο τον αριθμό των μελών της βασιλικής οικογένειας που δικαιούνται τον τίτλο της «Βασιλικής Υψηλότητας». Η Μέγκαν είχε υποστηρίξει στο παρελθόν ότι είχαν αρνηθεί τον τίτλο στον Άρτσι λόγω της φυλής του. Όταν ρωτήθηκε αν είναι σημαντικό γι’ αυτήν να τον αποκαλούν πρίγκιπα, η ίδια είχε υποστηρίξει ότι το πρόβλημά της δεν αφορά το «μεγαλείο» των επίσημων τίτλων.

Παρότι η παρουσία τους στις τελετές για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ έστειλε ένα μήνυμα ενότητας, στο παρασκήνιο μαίνεται η μάχη των τίτλων

Πάντως οι Σάσεξ σταμάτησαν να χρησιμοποιούν τον δικό τους βασιλικό τίτλο μετά την παραίτησή τους από τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, προτιμώντας να ζήσουν στο Λος Άντζελες, ενώ υπήρξαν και αιτήματα για αφαίρεση των τίτλων του δούκα και της βασίλισσας. Όταν ο Άρτσι γεννήθηκε, τον Μάιο του 2019, ήταν έβδομος – δηλαδή πολύ χαμηλά – στη γραμμή διαδοχής. Αν και ήταν δισέγγονος της βασίλισσας, δεν ήταν πρωτότοκος γιος μελλοντικού βασιλιά, επομένως δεν είχε αυτόματα τον τίτλο του πρίγκιπα.

Εκτός και από την σημερινή εκδήλωση με τους ξένους ηγέτες
Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασιλική σύζυγος, Καμίλα, θα κάνουν μία επίσημη εκδήλωση για τους παγκόσμιους ηγέτες την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, ενόψει της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ.

Στην εκδήλωση αυτή θα παρευρεθούν αρχηγοί κρατών, επίσημοι καλεσμένοι από το εξωτερικό και μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στη μνήμη της βασίλισσας Ελισάβετ ήταν η ιδανική ευκαιρία για πολλούς προκειμένου να γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα στον πρίγκιπα Γουίλιαμ και τον πρίγκιπα Χάρι. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν θα γίνει.

Ο λόγος αυτού του αποκλεισμού έχει τη βάση του στο πρωτόκολλο, καθώς σε αυτήν την εκδήλωση μπορούν να παρευρεθούν μόνο εστεμμένοι πρίγκιπες.

Αυτό σημαίνει ότι ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, καθώς και ο πρίγκιπας Άντριου δεν θα είναι παρόντες.

Και αυτό το γεγονός έχει επίσης εξοργίσει το ζευγάρι.

Ωστόσο, στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με τους βασιλικούς αναλυτές, το ζευγάρι Χάρι και Μέγκαν δεν θα έπρεπε να δυσανασχετεί, αφού όπως λένε να αποποιήθηκαν την ιδιότητα του ενεργού μέλους της βασιλικής οικογένειας με το Megxit. Προτίμησαν να ζήσουν στις ΗΠΑ με τα εκατομμύρια που εξασφάλισαν από συμφωνίες με το Netflix και το Spotify.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα