ΑρχικήΚόσμοςTelegraph: Ο Κάρολος ζήτησε τη στήριξη του Εφραίμ μετά τη διάγνωση του...

Telegraph: Ο Κάρολος ζήτησε τη στήριξη του Εφραίμ μετά τη διάγνωση του καρκίνου

Σε έναν Ελληνορθόδοξο μοναχό, φαίνεται πως στρέφεται ο βασιλιάς Κάρολος, μετά τη διάγνωση του καρκίνου, όπως υποστηρίζει η Telegraph.

Ο Πρεσβύτερος Εφραίμ τόνισε ότι μίλησε με τον μονάρχη αφότου ο βασιλιάς Κάρολος τον προσέγγισε, προσθέτοντας ότι οι δυό τους έχουν μία «πολύ καλή σχέση»

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Κάρολος απευθύνθηκε στον αρχιμανδρίτη Εφραίμ για πνευματικές συμβουλές μετά την περιπέτεια της υγείας του. Βρετανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούνται τα ρεπορτάζ ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών και εφημερίδων που έφεραν στο φως την επαφή του Καρόλου με τον ηγούμενο της μονής Βατοπεδίου στο Άγιον Όρος.

Ο γέροντας Εφραίμ

Είναι 67 ετών και όπως ο ίδιος αναφέρει έχει έρθει σε επαφή μετά τη διάγνωση. “Πιστεύω ότι θα το ξεπεράσει – ο Κάρολος έχει μια πνευματική εκλέπτυνση, μια πνευματική ζωή“, τονίζει. Η φιλία που τους συνδέει περνάει τα 25 έτη.

Ο βασιλιάς εδώ και καιρό δείχνει βαθύ ενδιαφέρον για τις θρησκείες, από το Ισλάμ έως τον Βουδισμό και έχει εργαστεί για να φέρει κοντά τους ηγέτες των διαφόρων θρησκειών.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ