ΑρχικήΚόσμοςΤέλος το lockdown στη Γουχάν- Το γιόρτασαν με φωταγώγηση (video)

Τέλος το lockdown στη Γουχάν- Το γιόρτασαν με φωταγώγηση (video)

Το τέλος του lockdown γιόρτασε η κινεζική πόλη Γουχάν, από την οποία ξεκίνησε το ξέσπασμα του νέου κορωνοϊού, και μετά από δυο μήνες οι αποκλεισμού.

Οι εορτασμοί συνοδεύτηκαν με φωταγώγηση κτιρίων και γεφυρών και στις δύο πλευρές του ποταμού Γιανγκτσέ, η οποία περιελάμβανε κινούμενες εικόνες υγειονομικών υπαλλήλων να βοηθούν ασθενείς, καθώς και το μήνυμα «ηρωική πόλη», τίτλος που αποδόθηκε στη Γουχάν από τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζίνπινγκ.

Σε μια ένδειξη της «αναγέννησης» της πόλης πάνω στα ίδια της τα συντρίμμια, το βράδυ της Τρίτης ολόκληρη η Γουχάν φωταγωγήθηκε ρυθμικά απ’ άκρη σ’ άκρη, γιορτάζοντας με φαντασμαγορικό τρόπο την άρση του δίμηνου αποκλεισμού.

 

Περίπου 55.000 άνθρωποι αναμένονται να αναχωρήσουν με τρένα από τη Γουχάν σήμερα (Τετάρτη). Περισσότεροι από 10.000 ταξιδιώτες έχουν εγκαταλείψει μέχρι στιγμής την πόλη με αεροπλάνο, καθώς οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Tianhe συνεχίζονται.

 

 

Οι πτήσεις προς το Πεκίνο και προς διεθνείς προορισμούς δεν έχουν ακόμα αποκατασταθεί.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που επιστρέφω σπίτι σήμερα», είπε η εργαζόμενη Λιου Ξιαομίν στο πρακτορείο Reuters, καθώς στεκόταν με τις βαλίτσες της στον σιδηροδρομικό σταθμό της Γουχάν.

Παρ’όλα αυτά, οι κάτοικοι της Γουχάν παροτρύνονται να μην φύγουν από την επαρχία, την πόλη τους ή ακόμα και από την γειτονιά τους εκτός και αν είναι απολύτως απαραίτητο.

Όσοι καταφτάνουν στο Πεκίνο από τη Γουχάν θα πρέπει να υποβληθούν σε δύο γύρους ελέγχων για τον κορωνοϊό.

Αξιωματούχοι υπενθύμιζαν στους ταξιδιώτες τα μέτρα υγιεινής και να τηρούν απόσταση ενός μέτρου, την ώρα που σε μια ανακοίνωση που προβαλλόταν, η Γουχάν περιγραφόταν ως «πόλη των ηρώων».

Μία ημέρα πριν και για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας, το υπουργείο Υγείας έκανε λόγο για μηδενικά νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα.