Γερμανία: Θετικοί σε κορωνοϊό 657 υπάλληλοι σε εργοστάσιο κρεάτων

7 mins read

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της Γερμανίας ο εντοπισμός εκατοντάδων νέων κρουσμάτων της νόσου Covid-19 στη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία και το Βερολίνο σε εργοστάσιο συσκευασίας κρέατος.

Οι 1.000 εργαζόμενοι του εργοστασίου Toennies GmbH κοντά στη πόλη Guetersloh της Δυτικής Γερμανίας υποβλήθηκαν σε εξετάσεις για κορωνοϊό και δόθηκε εντολή να κλείσει.

Σύμφωνα με τον Bloomberg, τα πρώτα αποτελέσματα έδειξαν ότι 657 από αυτούς ήταν θετικοί. Οι αρχές πήραν απόφαση να κλείσουν σχολεία και παιδικοί σταθμοί από την Παρασκευή έως την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών στις 26 Ιουνίου, ωστόσο δεν υπάρχουν σχέδια για ευρύτερο lockdown.

Ο Sven-Georg Adenauer, διοικητής της επαρχίας Guetersloh, δήλωσε την Πέμπτη ότι ο ιός μπορεί να εξαπλώθηκε όταν εργαζόμενοι από έθνη όπως τη Ρουμανία επέστρεψαν από τις επισκέψεις στις οικογένειές τους, καθώς χαλάρωσαν οι ευρωπαϊκοί συνοριακοί έλεγχοι τις τελευταίες εβδομάδες. Και οι 6.800 εργαζόμενοι στη μονάδα της Toennies είχαν εξεταστεί πριν από τέσσερις εβδομάδες στα πλαίσια προφύλαξη και μόνο οκτώ από αυτούς ήταν θετικοί στον κορωνοϊό, είπε.

Αυτή τη στιγμή επτά χιλιάδες πολίτες έχουν τεθεί σε καραντίνα στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Μπίλεφελντ.

Facebook Comments