Τι απαντά για τις φήμες περί της υγείας του ο Καντίροφ

11 mins read

Ο Ραμζάν Καντίροφ, μ’ ένα βίντεο, χωρίς όμως να αναφέρει πότε τραβήχτηκε, διαψεύδει  τις φήμες για την κατάσταση της υγείας του.

Ουκρανικά ΜΜΕ, επικαλούμενα τσετσενικές πηγές, υποστήριξαν προ ημερών ότι ο στενός σύμμαχος του Πούτιν ήταν «σοβαρά» άρρωστος και μάλιστα ότι έπεσε σε «κώμα». Κι η απάντηση του Καντίροφ ήρθε την Κυριακή με ένα βίντεο, που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Telegram χαρακτηρίζοντας «ψέματα» τα περί επιδείνωσης της υγείας του.

 

«Συμβουλεύω θερμά όλους όσοι αδυνατούν να διακρίνουν την αλήθεια από τα ψέματα στο Διαδίκτυο, να κάνουν μια βόλτα στον καθαρό αέρα και να βάλουν σε τάξη τις σκέψεις τους. Η βροχή είναι απόλυτα αναζωογονητική», ανέφερε ο διαβόητος για την ωμότητά του Τσετσένος ηγέτης σημειώνοντας ότι «περπάτησε ήδη 11 χιλιόμετρα» μέσα στη βροχή με μια κουκούλα στο κεφάλι.

Την Παρασκευή, πληροφορίες από τον ουκρανικό Τύπο, που επικαλέστηκε πηγές από την τσετσενική διασπορά και τις οποίες επιβεβαίωσε στο Obozrevatel η ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών, ανέφεραν ότι ο Καντίροφ, υποστηρικτής της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία, ήταν σε κώμα, «βαριά άρρωστος.

 

Αλλά ανεξάρτητη πηγή δεν τις επιβεβαίωσε στο Γαλλικό πρακτορείο.

Στο βίντεο ο Καντίροφ κοιτάζει χαμογελαστός την κάμερα, με το πρόσωπό του, ωστόσο, εμφανώς πρησμένο. Το Γαλλικό Πρακτορείο δεν μπόρεσε να κρίνει πότε γυρίστηκε αυτό το βίντεο. Μέχρι στιγμής δεν το Κρεμλίνο δεν έχει προβεί σε επίσημη ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του Καντίροφ, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2007 στην Τσετσενία, μια μικρή ρωσική δημοκρατία με μουσουλμανική πλειοψηφία στον Καύκασο.

 

Facebook Comments