Τι είπε ο Ερντογάν στον Αμπράμοβιτς και του προκάλεσε αμηχανία

7 mins read

Δεν πέρασε απαρατήρητο το σύντομο τετ α τετ που είχε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με τον Ρώσο ολιγάρχη Ρόμαν Αμπράμοβιτς, λίγο πριν την έναρξη των διαπραγματεύσεων στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ των απεσταλμένων Ρωσίας και Ουκρανίας.

«Από εδώ περιμένουμε χαρμόσυνα νέα«, είπε ο Ερντογάν στον Αμπράμοβιτς και τον χτύπησε φιλικά στο μπράτσο.

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος φαίνεται να είναι αρκετά μαζεμένος και μάλλον αμήχανος και νεύει καταφατικά στον Τούρκο πρόεδρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται, Ερντογάν και Αμπράμοβιτς είχαν ιδιωτική συνάντηση νωρίς το πρωί της Τρίτης, πριν την έναρξη των διαπραγματεύσεων.

Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης, εξήγησε ότι ο Αμπράμοβιτς, δεν εκπροσωπούσε στις διαπραγματεύσεις μόνο τη ρωσική πλευρά, αλλά κυρίως τον επιχειρηματικό κόσμος της Ρωσίας που χάνει πάρα πολλά χρήματα από την εισβολή και τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν.

Ο Αμπράμοβιτς φέρεται να πηγαινοέρχεται εδώ και έναν μήνα μεταξύ Ρωσίας και Μόσχας, ενώ έχει στην Τουρκία δικά του σκάφη, καθώς η χώρα δεν εφαρμόζει κυρώσεις στους Ρώσους ολιγάρχες.

Facebook Comments