ΑρχικήΚόσμοςTο ησυχαστήριο της Κέιτ και του Γουίλιαμ: Χωρίς αυτοκίνητα, με μονοπάτια και...

Tο ησυχαστήριο της Κέιτ και του Γουίλιαμ: Χωρίς αυτοκίνητα, με μονοπάτια και ξερολιθιές – Ένα από τα πιο απομακρυσμένα μέρη στην Αγγλία

Ο Δούκας της Κορνουάλης, είναι ο νέος ιδιοκτήτης των Νήσων Scilly – ενός συμπλέγματος νησιών ανοιχτά της ακτής της Κορνουάλης.

Ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ απολαμβάνουν συχνά ήρεμες οικογενειακές διακοπές στο νησί Tresco, το πιο περιποιημένο και φινετσάτο από τα πέντε κατοικημένα νησιά.

Τα ένδοξα άγρια νησιά St Agnes και Gugh (προφέρεται «γκου») είναι αρκετά διαφορετικά.

Η διαδρομή από το κεντρικό νησάκι St Mary’s μέχρι το St Agnes διαρκεί 20 λεπτά με το πλοίο. Το απομονωμένο νησί έχει πληθυσμό 80 κατοίκους, ενώ εκεί υπάρχει μια εκκλησία και μια παμπ.

Χωρίς αυτοκίνητα, με μονοπάτια αντί για δρόμους, τοίχους από ξερολιθιές και πουρνάρια, το St Agnes είναι ιδανικό μέρος για εκείνους που αναζητούν ηρεμία.

«Να προσέχετε τον αμμώδη ύφαλο», λέει στη Daily Mail, ο Simon, ιδιοκτήτης του The Turk’s Head – ένα σπίτι χαμηλοτάβανο, με δοκάρια γεμάτα φωτογραφίες από ναυάγια. Το Gugh είναι ένα ακόμα μικρότερο νησί με μόνο δύο σπίτια. «Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι μπορούν απλώς να επιστρέψουν αν χάσουν την παλίρροια, αλλά αυτό το ρεύμα είναι ύπουλο».

Το Gugh είναι ένα από τα πιο απομακρυσμένα μέρη στην Αγγλία. Με μήκος λιγότερο από ένα μίλι, αποτελείται από πολλούς κολπίσκους με βότσαλο και πέτρες από τη Νεολιθική Περίοδο.

Δεν υπάρχουν παγκάκια, κάδοι, ούτε πινακίδες.

Αν κάποιος θέλει να επισκεφθεί για διακοπές και να μείνει στο Gugh, δυστυχώς, δεν μπορεί!Η μόνη δυνατότητα διαμονής είναι το κάμπινγκ και δύο κατοικίες με δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων.

Οι εξοχικές κατοικίες κοστίζουν από 555 £ για διαμονή τριών διανυκτερεύσεων B&B (tregarthens.com).