Τραγωδία στη Συρία: 15 νεκροί, βομβαρδισμοί και προέλαση κομάντος

8 mins read

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από την τουρκική πολεμική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Πηγή της Ειρήνης», ο απολογισμός είναι τουλάχιστον 15 νεκροί, 8 εξ αυτών άμαχοι και 40 τραυματίες.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις έπληξαν ως τώρα 181 στόχους — θέσεις Κούρδων ανταρτών, με αεροπορικές επιδρομές και πλήγματα με πυροβολικό. Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις στη βορειοανατολική Συρία ανακοίνωσαν πως ήρθαν αντιμέτωπες με μια χερσαία επίθεση τουρκικών στρατευμάτων.

Ο εκπρόσωπος των SDF Μουσταφά Μπαλί δήλωσε: «Μια χερσαία επίθεση τουρκικών δυνάμεων απωθήθηκε από μαχητές των SDF στην πόλη Τελ Αμπιάντ. Καμία προέλαση μέχρι στιγμής».

Οι Κούρδοι της Συρίας καταγγέλλουν ότι αεροπορικός βομβαρδισμός της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας, έπληξε φυλακή όπου κρατούνται τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ).

Για την στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία, συγκαλείται εκτάκτως σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, κατόπιν αιτήματος των πέντε ευρωπαϊκών κρατών-μελών του (Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Πολωνία). Η Άγκυρα σε επιστολή της προς το ΣΑ του ΟΗΕ αναφέρει ότι η στρατιωτική επιχείρηση που διεξάγει θα είναι «αναλογική».

Facebook Comments