Τrump: Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός ή απώλεια από τις επιθέσεις – Θα αυξήσουμε τις κυρώσεις σε βάρος του Ιράν

12 mins read

Τη διαβεβαίωση ότι δεν υπήρξε καμία απώλεια ή τραυματισμός από τις ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις στο Ιράκ, έδωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σε διάγγελμά του προς τον αμερικανικό λαό.

Αφού ξεκαθάρισε ότι «δεν θα επιτρέψω σε καμία χώρα να διαθέτει πυρηνικά όπλα», ο αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι όλοι οι Αμερικανοί και Ιρακινοί στρατιώτες είναι σώοι και αβλαβείς.

Θα αυξήσουμε τις οικονομικές κυρώσεις απέναντι στο Ιράν ώσπου να αλλάξει τακτική. Αντί να πουν ευχαριστώ προς τις ΗΠΑ, φώναζαν «θάνατος στην Αμερική». Φώναζαν το ίδιο ακόμη και την ημέρα που υπεγράφη η συμφωνία, προκαλώντας κρίση στην Υεμένη.

Σύμφωνα με τον Τραμπ οι αμερικανικές δυνάμεις «είναι έτοιμες για οτιδήποτε» αλλά προς το παρόν «το Ιράν φαίνεται να αποσύρεται, γεγονός που είναι καλό για όλα τα μέρη που εμπλέκονται και ένα πολύ καλό πράγμα για τον πλανήτη».

Για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν σημείωσε ότι η συμφωνία Τεχεράνης – Δύσης, από την οποία αποχώρησε το ιρανικό καθεστώς, θα λήξει σε λίγο και όλοι οι σύμμαχοι θα πρέπει να εργαστούν για μία νέα συμφωνία. «Θα πρέπει όλοι να εργαστούμε από κοινού προκειμένου να κάνουμε μία συμφωνία με το Ιράν που κάνει τον κόσμο πιο ασφαλή», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ και κάλεσε την Τεχεράνη «να καταλείψει τις πυρηνικές φιλοδοξίες της και να τερματίσει την στήριξη στην τρομοκρατία».

Παράλληλα επανέλαβε ότι ο Ιρανός στρατηγός, Κασέμ Σουλεϊμανί ήταν ο «υπ’ αριθμόν ένα παγκόσμιος τρομοκράτης». «Εκπαίδευε τρομοκρατικούς στρατούς, ανάμεσα τους και την Χεζμπολάχ, που εξαπέλυαν τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον στόχων αμάχων. Πυροδότησε αιματηρούς εμφύλιους πολέμους σε όλη την περιοχή. Με καμία τραυμάτισε και δολοφόνησε εκατοντάδες αμερικανικά στρατεύματα, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης βομβών σε δρόμους που διαμέλιζαν τα θύματα τους», σημείωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

 

Facebook Comments