ΑρχικήΚόσμοςTrump: Πρέπει να διατηρηθεί η αμερικανική στρατιωτική παρουσία στο Ιράκ

Trump: Πρέπει να διατηρηθεί η αμερικανική στρατιωτική παρουσία στο Ιράκ

Τη σημασία της διατήρησης αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στο Ιράκ υπογράμμισε την Κυριακή, σε συνέντευξή του στο δίκτυο CBS, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, προκαλώντας την αντίδραση της ιρακινής κυβέρνησης.
Σε χθεσινές δηλώσεις του, ο Ιρακινός πρόεδρος Μπαράμ Σαλίχ χαρακτήρισε «παράξενα» τα σχόλια του Τραμπ, τονίζοντας ότι ο μόνος λόγος της παρουσίας αμερικανικών στρατευμάτων στο ιρακινό έδαφος είναι η βοήθεια στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Στη συνέντευξή του, ο πρόεδρος Τραμπ αποκάλυψε ότι επιθυμεί τη διατήρηση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας για τη «στενή παρακολούθηση του Ιράν», καθώς «το Ιράν είναι το πραγματικό πρόβλημα». Ο Τραμπ ανέφερε ότι οι ΗΠΑ έχουν δαπανήσει «μια περιουσία» στην αεροπορική βάση Αλ Ασάντ στο δυτικό Ιράκ, την οποία επισκέφθηκε τον Δεκέμβριο, και ότι η Ουάσιγκτον σχεδιάζει να διατηρήσει τον έλεγχό της. Ερωτηθείς εάν αυτό προμηνύει ενδεχόμενα στρατιωτικά πλήγματα των ΗΠΑ κατά του Ιράν, ο Τραμπ επέμεινε πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η στενή παρακολούθηση της ιρανικής δραστηριότητας.
Πηγή: marketnews.gr