Τσαβούσογλου και Τσελίκ προκαλούν για τη Σμύρνη

10 mins read

Με αφορμή την τουρκική επέτειο για τη Σμύρνη, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου έστειλε μήνημα, αφήνοντας αιχμές για την Ελλάδα, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει λόγο για τις «συνεργασίες» που συνάπτει η χώρα μας, οι οποίες, στην περίπτωση της Σμύρνης, αποδείχτηκαν καταστροφικές.
«Σαν σήμερα, πριν από 98 χρόνια, δεν σώθηκε μονάχα η Σμύρνη από την ελληνική καταπίεση, αλλά ολόκληρη η Ανατολία. Η Ελλάδα καταδικάστηκε σε αποζημιώσεις. Επίσης, αυτοί που εμπιστεύτηκαν άλλους, απογοητεύτηκαν στο τέλος. Τιμάμε τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, τους μάρτυρές μας και τους βετεράνους του Πολέμου της Ανεξαρτησίας μας» ανέφερε συγκεκριμένα ο Τσαβούσογλου.


Τσελίκ: Ας δουν την αποφασιστικότητα που δείξαμε στη Σμύρνη
Με παρόμοιο τρόπο εκφράστηκε και ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, που έστειλε μήνυμα για την Ανατολική Μεσόγειο και το Καστελόριζο: «Αυτοί που θέλουν να βλάψουν τα δικαιώματά μας στην Ανατολική Μεσόγειο και αυτοί που προκαλούν στο Καστελόριζο, ας δουν σήμερα την αποφασιστικότητα που δείξαμε στη Σμύρνη. Η Τουρκία αποτελεί εγγύηση για όσους θέλουν ειρήνη. Είμαστε στο τραπέζι για όσους θέλουν λύσεις. Είμαστε στο πεδίο ενάντια σε εκείνους που επιδιώκουν λύσεις εκεί. Ως ένα μεγάλο κράτος που εγγυάται την ειρήνη στην περιοχή, είμαστε οι μεγαλύτεροι σύμμαχοι εκείνων που θέλουν δίκαιο και ισότητα. Είμαστε ένας ακλόνητος φίλος για όσους θέλουν σχέσεις καλής γειτονίας».

Facebook Comments