Τζεν Ψάκη: Μια Ελληνίδα από τη Μεσσηνία εκπρόσωπος Τύπου του Μπάιντεν

24 mins read

Η ομάδα επικοινωνίας του νεοεκλεγέντος Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, θα αποτελείται από γυναίκες.

Ο Τζο Μπάιντεν, διάλεξε ως διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου την Κέιτ Μπέντινγκφιλντ, ενώ την θέση της γραμματέας, θα αναλάβει η Τζεν Ψάκη. Η Ψάκη, ελληνικής, ιρλανδέζικης και πολωνικής καταγωγής, θα πάρει το πόστο της Κέιλι ΜακΕνάνι μετά την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου.

Ο Δημοκρατικός υποψήφιος σύμφωνα με τον Guardian, σχεδιάζει επίσης να ορίσει την Νίρα Τάντεν ως διευθύντρια του γραφείου διοίκησης και προϋπολογισμού. Και οι τρεις υπηρέτησαν την κυβέρνηση επί προεδρίας Ομπάμα. Η Μπέντινγκφιλντ διετέλεσε διευθύντρια επικοινωνιών για τον Μπάιντεν ενώ ήταν αντιπρόεδρος, η Ψάκη ήταν διευθύντρια επικοινωνιών του Λευκού Οίκου και εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, ενώ η Τάντεν ήταν σύμβουλος στη Γραμματέα Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών.

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι «Η άμεση και αληθινή επικοινωνία με τον αμερικανικό λαό είναι ένα από τα πιο σημαντικά καθήκοντα του Προέδρου και στην ομάδα αυτή θα ανατεθεί η τεράστια ευθύνη της σύνδεσης του αμερικανικού λαού με τον Λευκό Οίκο».

Και συμπλήρωσε ότι «Αυτές οι καταρτισμένες, έμπειρες επικοινωνιακοί φέρνουν μια διαφορετική προοπτική προοπτικές στο έργο τους και μια κοινή δέσμευση για την οικοδόμηση αυτής της χώρας».

Αναφορικά με την θέση του αναπληρωτή γραμματέα Τύπου, αυτή θα πάει στην Κάριν Τζιν Πιέρ, η οποία ήταν εκπρόσωπος της Καμάλα Χάρις, ενώ η Πίλι Τόμπαρ θα είναι αναπληρώντρια διευθυντής επικοινωνιών του Λευκού Οίκου.

Ποια είναι η Τζεν Ψάκη

Η Ψάκη διαθέτει εμπειρία από το γραφείο επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, καθώς την περίοδο 2015-2017 ήταν σύμβουλος στον συγκεκριμένο τομέα, προς το τέλος της προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα. Η Ψάκη, έχει ελληνικές, ιρλανδέζικες και πολωνικές ρίζες. Η καταγωγή της από την Ελλάδα είναι από την Μεσσηνία, σύμφωνα με το www.ellines.com και γεννήθηκε στο Στάμφορντ του Κονέκτικατ, ενώ αποφοίτησε από το γυμνάσιο του Γκρίνουιτς το 1996.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Η Τζεν Ψάκη με τον Τζον Κέρι,με τον οποίο συνεργαζόταν στενά στην προεκλογική του καμπάνια.

Η 42χρονη Ψάκη, ήταν στα φοιτητικά της χρόνια μάλιστα εξαιρετική αθλήτρια της κολύμβησης. Γονείς της είναι οι Δημήτρης Ψάκης και Ιλέιν Μέντβεϊ. Ο πατέρας της ήταν κτηματομεσίτης, ιδιοκτήτης δύο εταιριών πριν συνταξιοδοτηθεί.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα,ήταν από τις στενότερες συνεργάτιδες του στον Λευκό Οίκο

Η πολιτική πορεία της ξεκίνησε το 2001, όταν εργάστηκε στις καμπάνιες των Δημοκρατικών Τομ Χάρκιν και Τομ Βίλσακ. Το 2004 συμμετείχε στην ομάδα εκστρατείας του Τζον Κέρι όπου εργάστηκε ως αναπληρώτρια Γραμματέας Τύπου.

Από το 2005 έως το 2006, εργάστηκε ως διευθύντρια επικοινωνίας του Τζον Κρόουλι, αλλά και ως Περιφερειακή Γραμματέας Τύπου για την Επιτροπή εκστρατείας του Δημοκρατικού Κογκρέσου.

Στην καμπάνια του Ομπάμα το 2008, η Ψάκη εργάστηκε ως ταξιδιωτική Γραμματέας Τύπου. Μετά την εκλογική νίκη του Ομπάμα, η Ψάκη τον ακολούθησε στον Λευκό Οίκο ως αναπληρώτρια Γραμματέας Τύπου και τον Δεκέμβριο του 2009 προήχθη σε αναπληρώτρια διευθύντρια επικοινωνιών πριν αποχωρήσει από τη θέση του 2011, για να γίνει αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία δημοσίων σχέσεων Global Strategy Group. Το 2012 επέστρεψε στην ομάδα του Ομπάμα και το 2013 έγινε εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ. Μεταξύ άλλων εργάστηκε και ως σχολιάστρια πολιτικών ειδήσεων στο CNN το 2017. Η Ψάκη είναι παντρεμένη με τον Γκρέγκορι Μάθιου Μέσερ, αναπληρωτή διευθυντή Οικονομικών στην επιτροπή εκστρατείας του Δημοκρατικού κόμματος και έχουν δύο παιδιά.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Στην ομάδα επικοινωνίας του Τζο Μπάιντεν εντάσσεται η Τζεν Ψάκη

Facebook Comments