Τζόρτζια Μελόνι: Αριστερός και υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ ο σύντροφός της Αντρέα Τζιαμπρούνο

22 mins read

Ο Ανδρέα Τζιαμπρούνο είναι ο σύντροφος της νεοεκλεγείσας πρώτης γυναίκας πρωθυπουργού της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι.

Ο 41χρονος Τζιαμπρούνο είναι δημοσιογράφος που εργάζεται για το τηλεοπτικό κανάλι του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Mediaset.

Γεννημένος στο Μιλάνο το 1981, αποφοίτησε από το Καθολικό Πανεπιστήμιο του Μιλάνο με πτυχίο στη φιλοσοφία πριν ξεκινήσει την καριέρα του στη Mediaset.

Έχει δουλέψει σε μια σειρά από παραγωγές του Mediaset, όπως το talk show Quinta Colonna (Πέμπτη στήλη) και τα προγράμματα ειδήσεων και συζητήσεων Matrix, Mattino 5 (Πρωί 5) και Stasera Italia (Ιταλία Σήμερα).

Προς το παρόν είναι παρουσιαστής του Studio Aperto (Ανοιχτό Στούντιο), του ειδησεογραφικού προγράμματος της Mediaset.

Αν και η καριέρα του τον φέρνει συχνά στο προσκήνιο, ο Τζιαμπρούνο κρατά τη ζωή του αρκετά ιδιωτική. Μετά βίας έχει παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το Instagram του είναι κλειστό και χρησιμοποιείται σπάνια.

Είναι τέσσερα χρόνια νεότερος από τη Μελόνι, την οποία συνάντησε για πρώτη φορά πριν από οκτώ χρόνια στα γυρίσματα του Quinta Colonna, όπου δούλευε τότε ο δημοσιογράφος.

Σύμφωνα με την Corriere, η Μελόνι είχε φτάσει στο στούντιο πεινασμένη, καθώς δεν είχε φάει τίποτα όλη μέρα. Κατά τη διάρκεια ενός διαφημιστικού διαλείμματος, η πολιτικός, η οποία το 2014 έγινε επικεφαλής του κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας, έφαγε μια μπανάνα, αλλά δεν πρόλαβε να την τελειώσει πριν βγει ξανά στον αέρα το talk show.

«Ορμάω εκεί και της την αρπάζω από το χέρι, για να μην φανεί η Μελόνι με μια μπανάνα στον αέρα», θυμάται ο Τζιαμπρούνο. Η πολιτικός αρχικά νόμισε ότι ήταν βοηθός στο στούντιο αλλά ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος.

Από εκεί, αναφέρει η Corriere, το ζευγάρι ξεκίνησε μια στενή σχέση και, στις 16 Σεπτεμβρίου 2016, γεννήθηκε η κόρη τους Ginevra, «η μικρή αδερφή της Ιταλίας» όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Η Μελόνι έχει επαινέσει τον σύντροφό της ότι είναι «ένας κατεξοχήν παρών πατέρας» και είπε ότι μοιράζονται εξίσου τα γονεϊκά καθήκοντα.

Ωστόσο αν και η Μελόνι και ο Τζιαμπρούνο, έχουν παράλληλες επαγγελματικές σταδιοδρομίες, έχουν εκ δια μέτρου αντίθετες πολιτικές απόψεις απ’ ότι εκείνος έχει δηλώσει.

Ενώ η Μελόνι έκανε προεκλογική εκστρατεία με το σύνθημα «Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια», ο Τζιαμπρούνο ισχυρίζεται ότι «η καρδιά του είναι στα αριστερά» και πάντα ψήφιζε προς εκείνη την κατεύθυνση.

«Είμαι υπέρ της νομιμοποίησης των ναρκωτικών, ακόμη και των σκληρών», είπε σε συνέντευξή του το 2020. «Θα άδειαζα τα ορφανοτροφεία και θα έδινα όλα τα μωρά σε ζευγάρια του ουράνιου τόξου».

Η Μελόνι έχει ξεκαθαρίσει σε όλη την εκστρατεία της ποια είναι η θέση της για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+. «Ναι στη φυσική οικογένεια, όχι στο λόμπι των ΛΟΑΤΚΙ+, ναι στη σεξουαλική ταυτότητα, όχι στην ιδεολογία του φύλου», είπε σε μια συγκέντρωση.

Σύμφωνα με το Politico, η Μελόνι είναι σθεναρά κατά των ναρκωτικών και των αμβλώσεων, αν και «επιμένει ότι δεν θα απαγόρευε τις αμβλώσεις».

Ωστόσο, σε περιοχές όπου το κόμμα των Αδελφών της Ιταλίας της Μελόνι κυβερνά σε συνασπισμό, η πρόσβαση στις αμβλώσεις έχει σχεδόν εξαλειφθεί, αναφέρει το France24.

Παρά τις διαφορές τους, ο Τζιαμπρούνο λέει ότι υποστηρίζει τη Μελόνι σε όλες τις συγκεντρώσεις της. «Πηγαίνω σε όλες τις συγκεντρώσεις της. Μου αρέσει να κρύβομαι εκεί όπου δεν φαίνομαι» λέει.

Η Μελόνι πρόσθεσε δε, σε συνέντευξή της στην Corriere ότι ζητά από τον σύντροφό της να μην μιλάει για πολιτική στο σπίτι. «Πάλι με την πολιτική; Παρακαλώ, ας αλλάξουμε θέμα!»

Με πληροφορίες του Politico/Focus/France24/LIFO.GR

Facebook Comments