Βασιλικός συγγραφέας Ρόμπερτ Τζόμπσον: «Ο Κάρολος δεν θα παραιτηθεί ποτέ»

8 mins read

Ο βασιλιάς Κάρολος «δεν θα παραιτηθεί ποτέ» από τον θρόνο και θα αποχωρήσει για τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, σύμφωνα με τον βασιλικό συγγραφέα Ρόμπερτ Τζόμπσον.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun, “τη Δευτέρα, η Αυτού Μεγαλειότητα, 75 ετών, έκανε την ανακοίνωση-σοκ ότι έχει διαγνωστεί με καρκίνο αφού η ασθένεια εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια της επέμβασης προστάτη του”.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, “ο Ρόμπερτ, ο οποίος έγραψε το Our King: The Man and the Monarch Revealed, δήλωσε στον βασιλικό ανταποκριτή της The Sun, Ματ Γουίλκινσον: «Δεν ξέρουμε πώς θα πάει η θεραπεία.Ένα πράγμα θα έλεγα, απολύτως, δεν νομίζω ότι θα υπάρξει ποτέ παραίτηση. «Ξέρω ότι έχω ακούσει ανθρώπους να μιλούν γι’ αυτό, και οι ειδήμονες απλά, είναι ένα όχι, όχι, δεν υπάρχει λόγος, έχουμε ένα καταστατικό για μια αντιβασιλεία, οπότε δεν χρειαζόμαστε κανέναν να παραιτηθεί».

Σύμφωνα με τις Πράξεις Αντιβασιλείας του 1937, ένας βασιλεύων μονάρχης μπορεί να παραδώσει την εξουσία εάν αισθάνεται ότι δεν είναι σε θέση να εκτελέσει πλήρως τα καθήκοντά του. Σημειώνεται όμως ότι ο νόμος θα μπορούσε να επιτρέψει στον βασιλιά Κάρολο να διατηρήσει τον βασιλικό του τίτλο και αλλά ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, να εντείνει τις προσπάθειές του για να εκτελέσει το μεγαλύτερο μέρος των καθηκόντων του.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα