ΑρχικήΚόσμοςΒατικανό: Νέοι κανόνες για πιστοποίηση θαυμάτων και φαινομενικά υπερφυσικών γεγονότων

Βατικανό: Νέοι κανόνες για πιστοποίηση θαυμάτων και φαινομενικά υπερφυσικών γεγονότων

Έχουν πολλαπλασιαστεί τα θαύματα; Δακρύζουν όλο και περισσότερο οι εικόνες; Εμφανίζεται η Παναγία πιο πολύ από κάθε άλλη φορά;

Σήμερα το δογματικό γραφείο από το Βατικανό, αναμένεται να εκδώσει ένα αναθεωρημένο σύνολο κανόνων για τη διάκριση των εμφανίσεων «και άλλων υπερφυσικών φαινομένων».
Το τελευταίο κείμενο είχε με τις κατευθυντήριες γραμμές είχε εκδοθεί για πρώτη φορά, το 1978.

Παρόλα αυτά όπως φαίνεται, το γεγονός ότι οι κατευθυντήριες γραμμές άφηναν σε μεγάλο βαθμό στα χέρια του Τοπικού Επισκόπου να διερευνήσει υποτιθέμενα οράματα ή υπερφυσικά γεγονότα δεν ήταν πάντα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Εν αναμονή της ανακοίνωσης από το Βατικανό

Καθώς οι πιστοί επιμένουν εδώ και καιρό ότι υπάρχει αύξησης περίεργων ιστοριών που τροφοδοτούνται μάλιστα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Βατικανό θα ανακοινώσει σήμερα τους νέους κανόνες για την πιστοποίηση θαυμάτων και φαινομενικά υπερφυσικών γεγονότων, σύμφωνα με τη dailymail. 

Η Καθολική Εκκλησία έχει μια μακρά και αμφιλεγόμενη ιστορία με τους πιστούς της να ισχυρίζονται ότι είχαν οράματα της Παναγίας, αγάλματα έκλαψαν, δάκρυα αίματος και στίγματα που βρέθηκαν στα χέρια τους, μιμούμενα τις πληγές του Χριστού.

Επίσης, οι “εμφανίσεις” της Παναγίας έχουν μετατρέψει τη Φατιμά της Πορτογαλίας και τη Λούρδη της Γαλλίας σε εξαιρετικά δημοφιλείς προορισμούς προσκυνήματος.

Η «Παναγία που κλαίει» κάνει τους πιστούς να συρρέουν στο El Canal στην Colima, στο Μεξικό για να δουν αυτό που ορισμένοι πιστεύουν ότι είναι ένα θαύμα.

 

Η Παναγία του Trevignano της Ιταλίας, φαίνεται να κλαίει αίμα

 

Πηγή www.dailymail.co.uk