Βίντεο – «γροθιά στο στομάχι» δείχνει Ταλιμπάν να χτυπούν δημοσιογράφο

15 mins read

Δεν έχουν τέλος οι πράξεις βίας από τους Ταλιμπάν που συνεχίζουν τις απολυταρχικές τους πράξεις. Σε μεγάλη διαδήλωση έκαναν επίθεση σε δημοσιογράφο επειδή έπαιρνε συνέντευξη από γυναίκα διαδηλώτρια.

Πλήθος κόσμους μαζεύτηκε στους δρόμους της πόλης Κανταχάρ, διαμαρτυρόμενοι για την εντολή που τους δόθηκε, 3.000 οικογένειες να φύγουν από το χωριό. Η Κανταχάρ κατοικείται κυρίως από οικογένειες απόστρατων στρατηγών των ενόπλων δυνάμεων και άλλων μελών των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας.

Οι οικογένειες, ορισμένες από τις οποίες ζούσαν στην περιοχή για σχεδόν 30 χρόνια, είχαν προθεσμία τρεις ημέρες προκειμένου να εκκενώσουν τα σπίτια τους.


Όσον αφορά στο περιστατικό βίας κατά τη διαδήλωση, ο δημοσιογράφος του Millet Zagh Radio δέχτηκε επίθεση από μαχητή των Ταλιμπάν, ενόσω έπαιρνε, με βίντεο, συνέντευξη από γυναίκα που διαμαρτυρόταν ύστερα από την εντολή της οργάνωσης να εγκαταλείψει το σπίτι της.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι ο δημοσιογράφος, θύμα της επίθεσης, μιλούσε με τη γυναίκα μπροστά στο σπίτι του κυβερνήτη της Κανταχάρ, όταν μαχητής των Ταλιμπάν ήρθε και τον χτύπησε.

Εξήγησε, ακόμη, ότι ο δημοσιογράφος είχε ζητήσει άδεια για να γυρίσει τη συνέντευξη, αίτημα που είχαν δεχτεί οι Ταλιμπάν, εγκλωβίστηκε όμως από μαχητές μόλις ξεκίνησε το βίντεο.

«Έβγαλε το κινητό του τηλέφωνο και ξεκίνησε τη βιντεοσκόπηση. Αμέσως, οι Ταλιμπάν τού είπαν να σταματήσει. Εξακολουθούσε να τους λέει ότι είναι ρεπόρτερ και πως είχε λάβει άδεια για τη συγκεκριμένη συνέντευξη. Τον χτύπησαν και του φώναξαν ωστόσο: ”γιατί μιλάς σε γυναίκα;», είπε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Ηνωμένων Εθνών, η ισλαμιστική οργάνωση εξαπολύει επιθέσεις ενάντια σε πρώην στρατιώτες και υπαλλήλους της κυβέρνησης που ανατράπηκε. Σε βίντεο που κυκλοφόρησαν φαίνεται οι μαχητές των Ταλιμπάν να φτάνουν στο σημείο να βάζουν με τη βία νεαρούς στο πορτ-μπαγκάζ αυτοκινήτων.

Υπάρχουν απίστευτες αναφορές, συγκεκριμένα, ότι οι μαχητές ψάχνουν πόρτα-πόρτα τους λεγόμενους εχθρούς, οποιονδήποτε, δηλαδή, υπήρξε συνεργάτης της προηγούμενης κυβέρνησης ή των ΗΠΑ.

Αξιωματούχοι της προηγούμενης κυβέρνησης έχουν βασανιστεί, φυλακιστεί, ενώ άλλοι έχουν ακόμη βρεθεί και νεκροί.

Facebook Comments