ΑρχικήΚόσμοςΒρετανός Υπουργός Άμυνας: «Παρανοϊκός» ο Πούτιν, έχει «το σύνδρομο του κοντού»

Βρετανός Υπουργός Άμυνας: «Παρανοϊκός» ο Πούτιν, έχει «το σύνδρομο του κοντού»

Επίθεση εναντίον του Βλαντίμιρ Πούτιν εξαπέλυσε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας, χαρακτηρίζοντας «παρανοϊκό» τον Ρώσο πρόεδρο κι υποστηρίζοντας ότι πάσχει από «σύνδρομο κοντού».

«Σίγουρα θεωρώ ότι η άποψη του προέδρου Πούτιν για τον εαυτό του και τον κόσμο επηρεάζεται από ένα σύνδρομο κοντού άνδρα, έχει μια macho άποψη», είπε ο Βρετανός ΥΠ ΑΜ, Μπεν Γουάλας στο ραδιοφωνικό σταθμό LBC. Και πρόσθεσε: «σπάνια ακούει κανείς για σύνδρομο κοντής γυναίκας, πάντα ακούμε για σύνδρομο κοντού άνδρα και πιστεύω ότι ο Πούτιν σίγουρα πάσχει απ’ αυτό.

Αλλά θεωρώ ότι η μεγαλύτερη πρόκληση εν προκειμένω είναι η άποψη του συστήματος στη Ρωσία ότι κατά κάποιο τρόπο ορισμένες χώρες δεν έχουν την ίδια αξία με άλλες, ότι τα δικαιώματά τους δεν μετρούν. Και επιδιώκοντας να εγγραφούν σε μια νέα ιστορία, φαίνεται ότι πιστεύουν πώς ο κατάλληλος τρόπος για αυτό είναι με τη βία και την εισβολή. Και νομίζω ότι αυτό είναι κάτι ανησυχητικό», σημείωσε.

Γουάλας: «Παράφρων και η Ζαχάροβα»

Ο Γουάλας έστρεψε στη συνέχεια τα βέλη του στην εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα: «Για να είμαστε δίκαιοι, υπάρχει κι αυτή η κυρία, η εκπρόσωπός του υπουργείου Εξωτερικών, που είναι σαν κωμικός, κάθε εβδομάδα κάνει τη δήλωσή της απειλώντας με πυρηνική επίθεση τους πάντες ή κάνει το ένα ή το άλλο (…) Είναι παράφρων όπως κι αυτός [ο Πούτιν], δεν θα πω τίποτε άλλο».

Ο Τζόνσον είπε στο δεύτερο κρατικό δίκτυο της γερμανικής τηλεόρασης ότι ο Πούτιν δεν θα είχε ξεκινήσει τον «τρελό, macho» πόλεμό του στην Ουκρανία αν ήταν γυναίκα. «Αν ο Πούτιν ήταν γυναίκα, που προφανώς δεν είναι, αλλά αν ήταν, πραγματικά δεν πιστεύω ότι θα είχε ξεκινήσει αυτόν τον τρελό, macho πόλεμο της εισβολής και της βίας, με τον τρόπο που το έκανε», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός στο ZDF. «Αν θέλετε το τέλειο παράδειγμα της τοξικής αρρενωπότητας, είναι αυτό που κάνει στην Ουκρανία», πρόσθεσε υποστηρίζοντας ότι «χρειάζονται περισσότερες γυναίκες σε θέσεις εξουσίας» κι ότι μολονότι οι ηγέτες της G7 θέλουν «απελπισμένα» τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, δεν υπάρχει «καμία διαθέσιμη συμφωνία» αυτή τη στιγμή.