ΑρχικήΚόσμοςΚαϊλή στην Corriere Della Serra: Η μετακόμιση στην Ιταλία και η φράση...

Καϊλή στην Corriere Della Serra: Η μετακόμιση στην Ιταλία και η φράση «προσπάθησαν να μας θάψουν, δεν ήξεραν ότι ήμασταν σπόροι»

Η Εύα Καϊλή μίλησε στην Corriere Della Serra και έκανε γνωστό πως σκέφτεται να μετακομίσει στην Ιταλία όταν λήξει η θητεία της στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η συνέντευξη της ξεκινά με τη διαπίστωση του δημοσιογράφου ότι “σαν ογκόλιθος, το Qatargate έχει σταματήσει τις πολιτικές καριέρες των εμπλεκόμενων ευρωβουλευτών“.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Καϊλή στην Corriere Dela Serra «θα έρθω να ζήσω στην Ιταλία, μια χώρα που μπορεί να εγγυηθεί. Η ΕΕ και το κόμμα μου δεν με υπερασπίστηκαν.

«Επειδή είναι μια χώρα που θεωρώ πατρίδα μου για διάφορους λόγους και επειδή στην Ιταλία υπάρχει μια όμορφη λέξη όπως “garantismo” που πρέπει να μεταφραστεί σε όλη την Ευρώπη».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Εγώ βρίσκω τη σιωπή ολόκληρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξωφρενική για έναν τέτοιο αντισυνταγματικό περιορισμό του δικαιώματός μου να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και να μιλήσω για όλα όσα έχουν διαρρεύσει και επιβουλεύονται έντεχνα εναντίον μου, η Πρόεδρος Ρομπέρτα Μέτσολα και το κόμμα μου S&D της υπεράσπισης των θεσμών, προσπάθησαν, προεκλογικά, να κρύψουν την αδυναμία τους να σεβαστούν τις αρχές της Ένωσης και να διαφυλάξουν τις ελευθερίες και τα προνόμια των βουλευτών.

Δημιουργήθηκε ένα επικίνδυνο προηγούμενο που επιτρέπει στη δικαστική εξουσία να ανακατεύεται στην πολιτική, υπονομεύοντας ανεπανόρθωτα την ακεραιότητα του ευρωπαϊκού θεσμικού οργάνου».

Όσον αφορά για τυχόν υποψηφίοτητα στις ευρωεκλογές ανέφερε ότι «ήλπιζα ότι οι πολίτες της ΕΕ θα μπορούσαν να δουν την αλήθεια πριν ψηφίσουν τον Ιούνιο, αλλά η απαγόρευση να μιλήσω για αυτήν την υπόθεση καθιστά αδύνατο να είμαι καν υποψήφια».

Όσο για το μέλλον της ανέφερε ότι θα επικεντρωθεί στην τεχνολογική πολιτική και αν τα πράγματα πάνε όπως τα περιμένει, βλέπω το μέλλον της στη δέσμευσή της προς τις γυναίκες και τα παιδιά που πέφτουν θύματα αστοχιών του συστήματος.

Η συνέντευξη κλείνει με ένα παράπονό της: “Κίνησα επίσης διαδικασίες στα Ηνωμένα Έθνη για παραβίαση της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, καθώς οι βελγικές αρχές με χώρισαν βίαια από τη δίχρονη κόρη μου. Κάτι που δεν εύχομαι σε καμία μητέρα. Θυμάμαι συχνά μια φράση του Έλληνα ποιητή Ντίνου Χριστιανόπουλου: “Προσπάθησαν να μας θάψουν, δεν ήξεραν ότι ήμασταν σπόροι”.