ΑρχικήΚόσμοςΒρετανός υπουργός Στέγασης: «Θα πάω διακοπές στην Εύβοια, δεν ανησυχώ για τις...

Βρετανός υπουργός Στέγασης: «Θα πάω διακοπές στην Εύβοια, δεν ανησυχώ για τις φωτιές»

Την στήριξή του στην χώρα μας και τον ελληνικό τουρισμό εξέφρασε ο Βρετανός υπουργός Michael Gove, παρά τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει σε διάφορα μέρη της χώρας.

«Οι ελληνικές αρχές αντιμετώπισαν πολύ αποτελεσματικά την κατάσταση» είπε ο Βρετανός υπουργός ενώ σε επόμενη ερώτηση για το αν θα ταξίδευε στη χώρα μας αποκάλυψε ότι «σχεδιάζω να πάω στην Ελλάδα σε λίγες εβδομάδες».

Μπροστά στην έκπληξη της δημοσιογράφου και στο ερώτημα «Θεέ μου, δεν ανησυχείτε καθόλου;», ο Μάικλ Γκόουβ απάντησε «φυσικά θέλω να βεβαιωθώ ότι ως κυβέρνηση θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να στηρίξουμε την Ελλάδα και τους τουρίστες μας εκεί. Αλλά όχι δεν ανησυχώ».

Ερωτηθείς, δε, αν θα πάει στη Ρόδο ή είναι από αυτούς που προτιμούν τη Σαντορίνη, ο Βρετανός υπουργός διευκρίνισε «όχι, δεν θα πάω Σαντορίνη, θα πάω σε ένα νησί που λέγεται Εύβοια».

Όπως σημείωσε στη συνέντευξή του ο Βρετανός υπουργός, το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας του έχει ανακοινώσει ότι είναι ασφαλές για τους Βρετανούς να ταξιδεύουν στη Ρόδο χαρακτηρίζοντας «ατυχές» το γεγονός οτι χρειάστηκε να εκκενωθούν ορισμένα τμήματα του νησιού.

«Είναι τραγικό ότι οι φωτιές έχουν καταστρέψει αυτό που για αρκετούς θα έπρεπε να είναι η πιο χαρούμενη περίοδος του έτους. Προφανώς οι φωτιές στη Ρόδο είναι τραγικές και η σκέψη μου είναι σε αυτούς που επηρεάζονται. Αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι, όπως είπε η υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας, οι φωτιές – αν και τρομακτικές – έχουν περιοριστεί σε ένα τμήμα του νησιού» πρόσθεσε ο κ. Γκόουβ.