«Βροχή» παραιτήσεων – Ο Τζόνσον έχασε 15 μέλη της κυβέρνησης σε ένα 24ωρο

11 mins read

Συνεχίζονται και σήμερα οι παραιτήσεις μελών της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον στη Βρετανία.

Πέρα από τις δύο χθεσινές ηχηρές παραιτήσεις των Υπουργών Υγείας και Οικονομιικών Σάτζιντ Τζάβιντ και ΡίσιΣούνακ και τις βραδινές οκτώ παραιτήσεις πιο χαμηλόβαθμων μελών της κυβέρνησης, ο κ. Τζόνσον έχει λάβει από το πρωί τις επιστολές παραίτησης ακόμα τεσσάρων υφυπουργών (δύο Παιδείας, ενός Οικονομικών και μίας Δικαιοσύνης), καθώς και δύο κοινοβουλευτικών ιδιαιτέρων γραμματέων, δηλαδή βοηθών των υπουργών.

 

Συνολικά δηλαδή από χθες ο Μπόρις Τζόνσον έχει χάσει 15 μέλη της κυβέρνησης, ενώ ακόμα και μέχρι τώρα ένθερμοι υποστηρικτές του στην κοινοβουλευτική ομάδα δηλώνουν δημοσίως από το πρωί ότι έχουν απωλέσει την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του.

Η υφυπουργός Δικαιοσύνης Βικτόρια Άτκινς και ο Τζον Γκλεν, υπουργός αρμόδιος για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, παραιτήθηκαν πριν από λίγο από την κυβέρνηση του βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

“Αξίες όπως η ακεραιότητα, η αξιοπρέπεια, ο σεβασμός και ο επαγγελματισμός θα πρέπει να ενδιαφέρουν όλους μας. Παρακολούθησα με αυξανόμενη ανησυχία αυτές τις αξίες να καταρρέουν υπό την ηγεσία σας”, είπε η Άτκινς απευθυνόμενη στον βρετανό πρωθυπουργό.

 Παραιτήθηκε και η υφυπουργός Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων

Παραιτήθηκε πριν από λίγο η Τζο Τσόρτσιλ, η υφυπουργός Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

“Τα πρόσφατα γεγονόταν έδειξαν ότι η ακεραιότητα, η ικανότητα και η ευθυκρισία είναι όλες απαραίτητες για τον ρόλο του πρωθυπουργού, ενώ μια ευτράπελη ιδιοτελής προσέγγιση είναι αναπόφευκτο ότι έχει τα όριά της”, έγραψε η ίδια στο Twitter.

Facebook Comments