ΑρχικήΚόσμοςWSJ: Ανησυχητικά περιστατικά επιθέσεων κατά Εβραίων στη Δύση

WSJ: Ανησυχητικά περιστατικά επιθέσεων κατά Εβραίων στη Δύση

Ο αντισημιτισμός αυξάνεται, ακόμη και στη Δύση, τονίζει σε άρθρο της η Wall Street Journal.

Το ανησυχητικό γεγονός του περασμένου μήνα είναι ότι οι Εβραίοι δέχονται επίθεση όχι μόνο στο Ισραήλ και όχι μόνο από τη Χαμάς, καταγράφουν 5 δημοσιογράφοι της WSJ σε ρεπορτάζ τους. Οι εβδομάδες μετά τη βάρβαρη εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου έχουν γίνει μάρτυρες επιθέσεων εναντίον Εβραίων σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Αυτό το πιο σύγχρονο πογκρόμ -παγκόσμιο, τηλεοπτικό, πολιτικοποιημένο- δείχνει ακριβώς τι διακυβεύεται καθώς το Ισραήλ εντείνει τον πόλεμο εναντίον της Χαμάς στη Γάζα.

Η ισλαμιστική ομάδα και οι δυτικοί υποστηρικτές της επιδιώκουν ή δικαιολογούν έναν γενοκτονικό πόλεμο εναντίον των Εβραίων, όχι απλώς μια εδαφική διαμάχη με το Ισραήλ.

Αυτό το Σαββατοκύριακο εκατοντάδες ταραχοποιοί στο Νταγκεστάν της Ρωσίας εισέβαλαν σε ένα αεροδρόμιο αναζητώντας Εβραίους ταξιδιώτες. Όχλος εισέβαλε σε ξενοδοχεία σε άλλα μέρη του Βόρειου Καυκάσου αναζητώντας Εβραίους και ένα εβραϊκό κοινοτικό κέντρο υπό κατασκευή στην πόλη Nalchik ήταν ο στόχος μιας εμφανούς επίθεσης.

Η Γερμανία έχει γίνει μάρτυρας μιας σειράς αντισημιτικών περιστατικών, συμπεριλαμβανομένης μιας επίθεσης με βόμβες μολότοφ εναντίον μιας συναγωγής στο Βερολίνο στις 18 Οκτωβρίου. Μερικοί Εβραίοι βρήκαν τα Αστέρια του Δαβίδ ζωγραφισμένα στα σπίτια τους.

Δύο εβραϊκά σχολεία στο Λονδίνο έκλεισαν για μια περίοδο λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια και ορισμένοι Βρετανοί Εβραίοι δεν αισθάνονται πλέον ασφαλείς φορώντας ορατά σύμβολα της πίστης τους. Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια τριών διαδοχικών Σαββατοκύριακων κάλεσαν σε «τζιχάντ» και φώναζαν «από το ποτάμι στη θάλασσα», ένα αίτημα για τη διαγραφή του Ισραήλ και κατ’ επέκταση των πολιτών του. Ένα πλήθος στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας φώναζε «αέριο στους Εβραίους» μετά την επίθεση της Χαμάς.

Οι Αμερικανοί θέλουν να πιστεύουν ότι τέτοια πράγματα δεν θα μπορούσαν να συμβούν στις ΗΠΑ. Η Anti-Defamation League ανέφερε την περασμένη εβδομάδα αύξηση 388% στα αντισημιτικά περιστατικά από τις 7 έως τις 23 Οκτωβρίου σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο. Τα 312 περιστατικά που κατέγραψε η ADL περιλαμβάνουν ένα αυτοκίνητο που μετέφερε άτομα με παλαιστινιακές σημαίες που φέρεται να παρέκκλιναν προς μια εβραϊκή οικογένεια και αρκετές φερόμενες επιθέσεις από φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές. Η καταμέτρηση της ADL μετρά 109 αντι-ισραηλινές συγκεντρώσεις που περιείχαν υποστήριξη στη Χαμάς ή βία κατά των Εβραίων στο Ισραήλ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ