Ξεπουλάνε οι Τούρκοι ανθοπώλες – Δεν φτάνουν τα λουλούδια για την κηδεία της Ελισάβετ

10 mins read

Τούρκοι ανθοπώλες ναυλώνουν αεροπλάνα μεταφοράς εμπορευμάτων, αντί για φορτηγά οχήματα, καθώς σπεύδουν να μεταφέρουν όσα περισσότερα λουλούδια μπορούν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, οι παραγγελίες στην Τουρκία για λουλούδια ακολουθούν καταιγιστικό ρυθμό.

Παραγγέλλουν νωπά κομμένα άνθη για την κηδεία της Ελισάβετ

Οι παραγγελίες για νωπά κομμένα άνθη αυξήθηκαν κατά 90% από τότε που πέθανε η βασίλισσα, λέει ο Σελτσούκ Τσελεμπί, μέλος του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Αττάλειας, προσθέτοντας ότι οι Τούρκοι ανθοπώλες μπόρεσαν να ικανοποιήσουν μόνο περί το 40% της ζήτησης.

«Είναι τέλος εποχής στη μεσογειακή επαρχία της Αττάλειας, στην Τουρκία. Βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου η παραγωγή στα ορεινά της (νότιας επαρχίας) Ισπάρτα βαίνει μειούμενη», δήλωσε ο Τσελεμπί στο Reuters.

Η αύξηση της ζήτησης σημαίνει ότι οι ανθοπώλες χρειάστηκε να ναυλώσουν αεροπλάνα από την Τουρκία για να στείλουν λουλούδια στη Βρετανία, κάτι το οποίο απαιτεί μία ημέρα, σε αντίθεση με τη μία εβδομάδα που είναι ο αντίστοιχος χρόνος για τα φορτηγά, εξήγησε ο Τσελεμπί.

Η θυγατρική της Turkish Airlines, η Turkish Cargo, ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει την αποστολή περισσότερων από 500.000 λουλουδιών -με βάρος σχεδόν 13 τόνους- από την Αττάλεια και την Ισπάρτα στην Αγγλία, για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ.

Από τις αρχές της εβδομάδας, η Turkish Cargo έχει παραδώσει σχεδόν τέσσερις τόνους λουλούδια στο Λονδίνο, αναφέρει η εταιρεία.

Στο διάστημα 5-12 Σεπτεμβρίου τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι οι εξαγωγές λουλουδιών από την Τουρκία στην Αγγλία αυξήθηκαν κατά 40%, σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι.

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα