Υπ. Άμυνας ΗΠΑ: Αποστολή άλλων 500 στρατιωτών σε Πολωνία, Ρουμανία, Γερμανία και Ελλάδα

9 mins read

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, διέταξε την ανάπτυξη πρόσθετων στρατευμάτων και αμερικανικών στρατιωτικών μέσων σε διάφορα μέρη της Ευρώπης εν μέσω της συνεχιζόμενης ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία για να υποστηρίξουν περαιτέρω τους συμμάχους των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος άμυνας των ΗΠΑ σε δημοσιογράφους τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του εκπροσώπου Τύπου του Πενταγώνου, Τζον Κέρμπι, το πρόσθετο σώμα 500 Αμερικανών στρατιωτών θα μοιραστεί σε Πολωνία, Ρουμανία, Γερμανία και Ελλάδα, με σκοπό την υποστήριξη των αμερικανικών δυνάμεων που βρίσκονται ήδη επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Η νέα ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων περιλαμβάνει τη μεταφορά αεροσκαφών ανεφοδιασμού KC-135 από τη βάση της αμερικανικής αεροπορίας στο Σπόκεϊν της Ουάσιγκτον στην Ελλάδα, μαζί με προσωπικό 150 ατόμων ειδικών στον ανεφοδιασμό.

Παράλληλα ένα κέντρο υποστήριξης εναέριων επιχειρήσεων με 40 στρατιώτες από το Φορτ Στιούαρτ στην Τζόρτζια θα αναπτυχθεί σε Πολωνία και Ρουμανία, ενώ άλλοι 300 στρατιώτες θα μεταβούν στη Γερμανία.

Με αυτές τις πρόσθετες αναπτύξεις, οι ΗΠΑ έχουν τώρα περίπου 100.000 άτομα στρατιωτικό προσωπικό είτε εκ περιτροπής είτε με μόνιμες θέσεις στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, είπε ο αξιωματούχος.

«Πρόκειται ξεκάθαρα για αμυντικές δυνάμεις», είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Πηγή: CNN

 

 

 

Facebook Comments