Ζελένκσι: «Νεκρό παιδί από αφυδάτωση στη Μαριούπολη!»

9 mins read

Νέες δηλώσεις από τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι ενώ είναι σε εξέλιξη η εκκένωση αμάχων από πέντε πόλεις.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας είπε ότι στην πολιορκημένη από τους Ρώσους Μαριούπολη, ένα παιδί πέθανε από αφυδάτωση, γιατί στην πόλη δεν υπάρχουν ούτε τρόφιμα, ούτε νερό ούτε και ρεύμα!

Νωρίτερα το Sky News είχε μεταδώσει ότι νοσοκομεία στη Μαριούπολη επίσης έχουν ελλείψεις σε αντιβιωτικά και παυσίπονα, με γιατρούς να αναγκάζονται να κάνουν ακόμη και εγχειρίσεις χωρίς αυτά!

«Είμαστε έτοιμοι για διάλογο, όχι για συνθηκολόγηση»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο ABC, ο Ζελένσκι αναφέρθηκε σε συμβιβασμό που θα μπορούσε να βρεθεί με τη Ρωσία αναφορικά με τα θέματα της Κριμαίας και του Ντονμπάς.

Ο Ουκρανός πρόεδρος αναφέρθηκε στις συγκεκριμένες περιοχές ως προσωρινώς κατεχόμενα εδάφη, υπονοώντας την χερσόνησο της Κριμαίας η οποία από το 2014 βρίσκεται υπό τον ρωσικό έλεγχο ενώ για το Ντονμπάς, κάνει λόγο για μη διεθνώς αναγνωρισμένες δημοκρατίες που αναγνωρίζει μόνο η Ρωσία και είναι έτοιμος να συζητήσει και να βρει κάποιον συμβιβασμό.

Ο Ζελένσι είπε ότι οι Ουκρανοί “είναι έτοιμοι για διάλογο και όχι για συνθηκολόγηση”, ενώ ανέφερε ότι μέσα του έχει παγώσει η προοπτική ένταξης στο ΝΑΤΟ, γιατί συνειδητοποίησε ότι η Συμμαχία δεν είναι έτοιμη να υποδεχτεί την Ουκρανία και φοβάται περαιτέρω αντιπαράθεση με τη Ρωσία.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα