Αρχηγός σε δυο φάσεις

9 mins read

Ο Στέφανος Κασσελάκης εξελέγη αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ πριν από ένα μήνα από τη βάση των παλαιών και νέων μελών του κόμματος. Αυτές οι πρώτες μέρες του στην ηγεσία δεν ήταν ιδιαίτερα αποδοτικές. Ελάχιστα πράγματα είπε για τα βασικά πολιτικά θέματα της επικαιρότητας, λίγες και συνήθως θολές θέσεις διατύπωσε.
Γενικώς, μετά την εκλογή του αντί να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα σε ότι αφορά στο πολιτικό στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ, η σύγχυση έγινε ακόμη μεγαλύτερη. Ένα, όμως, έγινε απολύτως ξεκάθαρο: ο Κασσελάκης ήταν persona non grata για τους εσωκομματικούς του αντιπάλους. Όχι απλώς δεν συμβιβάστηκαν με το γεγονός της εκλογής του, αλλά του κήρυξαν επισήμως τον πόλεμο με δηλώσεις που ξεπερνούσαν κάθε όριο. Έτσι, του έδωσαν την ευκαιρία από ένας εκλεγμένος αρχηγός που τελούσε σε πολιτική σύγχυση να γίνει εν μια νυκτί πραγματικός αρχηγός σε ένα κόμμα που όλοι έχουν αντιληφθεί ότι εάν δεν αλλάξει εκ βάθρων, οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στο τέλος του.

Η διαγραφή Φίλη, Σκουρλέτη και Βίτσα, με μια ανάρτηση στο διαδίκτυο από τη Νέα Υόρκη σηματοδοτεί με τον πιο συμβολικό τρόπο την αλλαγή σελίδας στον ΣΥΡΙΖΑ και καθιστά τον Κασσελάκη πραγματικό αρχηγό. Μην φανταστεί βέβαια κανείς ότι αρκεί αυτή η κίνηση για να αποκτήσει ο πολιτικά απαξιωμένος ΣΥΡΙΖΑ αξιοπιστία και να κερδίσει με αξιώσεις τη θέση που διεκδικεί στο πολιτικό σκηνικό. Είναι όμως μια αρχή για μια δύσκολη και πολύ απαιτητική προσπάθεια επανίδρυσης, για την οποία θα κριθεί ο νέος αρχηγός σε βάθος χρόνου.

Facebook Comments