ΑρχικήΜε ΆποψηΔιόρισαν μόνο έναν, ο οποίος ήταν δεύτερος αλλά τον έκαναν πρώτο γιατί...

Διόρισαν μόνο έναν, ο οποίος ήταν δεύτερος αλλά τον έκαναν πρώτο γιατί προνόησε να είναι στο κόμμα

Όταν πέρσι το καλοκαίρι βγήκαμε από τα μνημόνια (sic) οι απαράδεκτες και ταπεινωτικές αξιολογήσεις των Ευρωπαίων σταμάτησαν και αντικαταστάθηκαν από τις υπερήφανες μεταμνημονιακές αξιολογήσεις.

Μία εκ των υποχρεώσεων της προηγούμενης (δεύτερης) μεταμνημονιακής αξιολόγησης ήταν να στελεχωθεί το δημόσιο με ακομμάτιστους γενικούς γραμματείς συγκεκριμένης θητείας ώστε να πάψει το απαράδεκτο φαινόμενο των κομματόσκυλων που στελεχώνουν το δημόσιο μετά από κάθε αλλαγή κυβέρνησης.

Εκεί όμως που οι Ευρωπαίοι βλέπουν μια ευκαιρία για μεταρρύθμιση, στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν μια μοναδική ευκαιρία για να αλώσουν ακόμη περισσότερο το κράτος. Επιχείρησαν να βάλουν και πάλι τα δικά τους παιδιά με την διαφορά ότι θα τα βάφτιζαν ακομμάτιστα και θα τους έδιναν μια πενταετή θητεία, ώστε να μην μπορεί να τους αλλάξει η επόμενη Κυβέρνηση. Αυτό ίσως εξηγεί γιατί μια κυβέρνηση με ταλέντο στο διορισμό, δυσκολεύτηκε τόσο να βρει και να τοποθετήσει τους 69 γενικούς γραμματείς. Ο ένας και μοναδικός όμως τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε να τοποθετήσει, αποτελεί υπόδειγμα για τον τρόπο με τον οποίο η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει το κράτος. Ως λάφυρο.

Ο κύριος Ηλίας Μιλτιάδης Κλάπας, είναι ο νέος “αποκομματικοποιημένος” Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής. Ο Ηλίας Μιλτιάδης Κλάπας ήταν και ο προηγούμενος “κομματικοποιημένος” Γενικός Γραμματέας. Δεν πρόκειται για συνωνυμία. Μάλιστα, η Κυβέρνηση με σεβασμό και ευθύνη, για να μην αφήσει ούτε μια ημέρα “κενό” ένα τόσο κρίσιμο πόστο, έπαυσε τον κο Ηλία Μιλτιάδη Κλάπα (τον πρώην) με ένα ΦΕΚ και λίγο πιο κάτω στο ίδιο ΦΕΚ διορίζει τον κύριο Ηλία Μιλτιάδη Κλάπα (τον νυν) στην ίδια θέση!!!

Πριν προλάβετε να αναφωνήσετε “και οι προηγούμενοι τα ίδια έκαναν” σας προκαλώ να δείτε την τεχνογνωσία πίσω από μια τέτοια πράξη. Η στελέχωση των Γενικών Γραμματειών με “αποκομματικοποιημένα” στελέχη έχει κάποιες διαδικασίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τις παρέκαμψε. Αντίθετα τις εφήρμοσε κατά γράμμα. Ο κύριος Κλάπας, αξιολογήθηκε για τη θέση και ήρθε δεύτερος πίσω από έναν ακόμη υποψήφιο βάσει μορίων και όπως φαίνεται στους παρακάτω πίνακες.

Ο νόμος βεβαίως δίνει τη δυνατότητα στον εκάστοτε υπουργό να επιλέξει μεταξύ των τριών πρώτων υποψηφίων. Για τη συγκεκριμένη θέση, στην τελική φάση έφτασαν μόνο δύο όποτε η επιλογή ήταν ακόμη πιο εύκολη. Προηγουμένως είχαν απορριφθεί σαρανταπέντε φάκελοι υποψηφίων. Μάλιστα ο συνυποψήφιος του κυρίου Κλάπα στον “τελικό” ήταν του “ιδιωτικού τομέα” οπότε δεν τίθεται θέμα σύγκρισης….

Και αν ολ’ αυτά δεν θεωρείτε ότι είναι αρκετά προσόντα. Θα σας ενημερώσω ότι ο κύριος Κλάπας, διετέλεσε δήμαρχος Πρεβέζης. Αναρωτιέμαι αν είχε χρίσμα….