Ελλάδα χώρα boutique ψηφιακή και πράσινη

15 mins read

Χώρα exclusive και all inclusive. Ήτοι αποκλειστική και συμπεριληπτική. Γίνεται αυτό? Γίνεται. Πώς? Αρκεί να ονειρεύεσαι. Να έχεις δηλαδή, όπως λένε στην πολιτική, όραμα. Όραμα για ανάπτυξη ήπια, χωρίς ρύπους, άυλη, με τα ηλεκτρομαγνητικά της κύματα να διασχίζουν θάλασσες πεδιάδες και βουνά, πανεπιστήμια και χαμηλοδομημένες μητροπόλεις, χωρίς καυγάδες, χωρίς άγονες αντιπαραθέσεις, με δικαιοσύνη υγεία και παιδεία για όλους, έλληνες και ξένους. Χώρα boutique ψηφιακή και πράσινη–καμία άλλη σαν κι αυτήν.

Αυτό όμως που μόλις ονειρεύτηκα, κυρίες και κύριοι, δεν είναι παρά το μοντέλο της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας εφαρμοζόμενο στην πολύμορφη (και πάντα με ενδιαφέρουσα γεωπολιτική θέση) πατρίδα μας!

Σοσιαλδημοκρατία λοιπόν σημαίνει ηπιότητα, ποιότητα, ζωή με καμπύλες και όχι με γωνίες. Βαρετά? Καθόλου. Γιατί για να μπορέσει να πετύχει η σοσιαλδημοκρατία το στόχο της, έχει πρώτα να περάσει από συμπληγάδες ακροτήτων, δεξιόθεν και αριστερόθεν. Και για να το πω πιο λιανά: Το Κίνημα Αλλαγής δε μιλάει για τήρηση ίσων αποστάσεων ανάμεσα στα 2 μεγαλύτερα κόμματα, μιλάει για σοσιαλδημοκρατική διακυβέρνηση που το ίδιο θα φέρει σε πέρας. Γιατί θεωρεί ότι μπορεί καλύτερα. Αυτός είναι ο στόχος του. Το πως θα τον πετύχει, είναι θέμα ζυγιασμένης φωτογραφίας της στιγμής.

Θα είναι η Νέα Δημοκρατία σε ένα χρόνο από σήμερα το κόμμα που προχωράει με γνώμονα τη διεύρυνση του ΕΣΥ ή την συρρίκνωση του? Θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα που απορρίπτει διαρκώς την αξιολόγηση στα σχολεία ή θα δώσει βάση στην ευγενή άμιλλα, που και εύλογη είναι και χρήσιμη? Γιατί λοιπόν πρέπει να απαντήσει τώρα το ΚΙΝΑΛ “με ποιόν θα πάει και ποιόν θα αφήσει,” αντί να στρωθεί με τη νέα του ηγεσία, όπως κάνει ήδη, να προτείνει λύσεις σε θέματα που ανακύπτουν καθημερινά εν μέσω υγειονομικής και οικονομικής αβεβαιότητας…Και όταν έρθει η στιγμή για εκλογές–ακόμη και το τρίμηνο μέχρι το Μάρτιο είναι μεγάλος πολιτικός χρόνος–να πράξει αναλόγως προς το στόχο του, που άλλος δεν είναι από την επικράτηση της σοσιαλδημοκρατίας!

Ηπιότητα και ποιότητα επιδεικνύει μέχρι τώρα και ό νέος Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. Όσοι θέλουν να τον εμπλέξουν σε αγώνες με κτυπήματα κάτω από τη μέση, μάλλον θα απογοητευθούν. Μας έτυχε ένα παλληκάρι γερό δυνατό και μυαλωμένο. Ας επωφεληθούμε.

Facebook Comments