Εμβολιασμός: Εθνικό καθήκον

22 mins read

Από το 2020 μέχρι και σήμερα η ανθρωπότητα ολόκληρη βιώνει το πλήγμα του κορονοιού που έχει εισβάλλει στις ζωές όλων σε βαθμό που θα έλεγε κανείς πως ζούμε έναν «αόρατο πόλεμο».

Και κάπως έτσι είναι, αν αναλογιστεί κανείς τις πληγές που έχει προκαλέσει ο ιός στις ζωές μας. Μέσα στο τεταμένο κλίμα της εποχής έρχεται χάρη στην επιστήμη το «δώρο» των εμβολίων και ξαφνικά όλα αλλάζουν ή…δείχνουν πως αλλάζουν.

Αναφέρομαι φυσικά στην άρνηση της πραγματικότητας και σε εκείνους που προσπαθούν να χαντακώσουν μία συλλογική προσπάθεια ανάκαμψης. Προ ολίγων ημερών, ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης καθησύχασε την κοινή γνώμη που ομολογουμένως έχει κουραστεί από τις συχνές, ψυχοφθόρες υποθέσεις. Με τόνο ήρεμο, λόγο λακωνικό και με σαφήνεια απευθυνόμενος στους πολίτες της χώρας ως Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων έδωσε ξανά την ελπίδα που χρειαζόμασταν. Όχι όμως και στους πολιτικούς του τυχοδιώκτες αλλά και στα… «αγύριστα» κεφάλια, τους επονομαζόμενους αρνητές. Εδώ έρχεται να δέσει και ο τίτλος λοιπόν. Ενώ κάποιος θα περίμενε να ασκήσει το πατριωτικό του καθήκον στο πεδίο της μάχης, καλείται απλά να ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ.
Να προσθέσω πως είναι απόλυτα λογικό κανείς να φοβάται με την ασυνήθιστη αυτή πραγματικότητα που πιο πολύ μοιάζει με μυθιστόρημα του Stephen King, αλλά απόλυτα όμως αναγκαία είναι και η έγκυρη και ορθολογική ενημέρωση επί του θέματος. Και σίγουρα ουδεμία αμφιβολία δεν υπάρχει πως ο εμβολιασμός είναι μείζον υγειονομικό, εθνικό ζήτημα για να προστατευθεί η κοινωνία από την εξάπλωση του ιού.

Μέσα σε όλη αυτή τη νοσηρή και τοξική προπαγάνδα που αρέσκονται ορισμένοι να ακούν, αλλά και την ανευθυνότητα των συναθροίσεων, που έχει ως αποτέλεσμα την πίεση του ΕΣΥ αλλά και την εξάπλωση του ιού, δεν μπορεί κανείς να μην δώσει τα εύσημα σε αυτούς που έσπευσαν στα εμβολιαστικά κέντρα δίνοντας το καλό παράδειγμα σε όλους. Εμβολιάστηκαν σκεπτόμενοι πως όταν αποκτήσουν την πολυπόθητη ανοσία θα ανταμώσουν ξανά με παιδιά και εγγόνια, όντας πλέον ελεύθεροι να ζουν χωρίς τον φόβο του κινδύνου να νοσήσουν. Είναι θλιβερό το γεγονός πως ακόμα και η γενιά των νέων αρέσκεται επίσης στις θεωρίες συνομωσίας αλλά και στην «κουτοπονηριά» -αν μου επιτρέπεται η χρήση του όρου αυτού-του να σκέφτονται ενδόμυχα να εμβολιαστούν οι άλλοι για να δουν αν θα υπάρξει κάποια συνέπεια…Γιατί να μην εκτιμήσουμε την επιστήμη; Γιατί να χαντακώσουμε μία τέτοια προσπάθεια; Ένα από τα θετικά, που προέκυψε ωστόσο με το διάγγελμα του Πρωθυπουργού ήταν η ανακοίνωση για το άνοιγμα της πλατφόρμας εμβολιασμών για την ηλικιακή ομάδα των 30-39 ετών.

Ίσως, η «κουτοπονηριά» ορισμένων και η άρνηση των εμβολιασμών, να ήταν ότι πρέπει για τους νέους που θα θελήσουν να εμβολιαστούν. Είναι όμως αυτή μία πραγματικότητα που πρέπει να δεχτούμε;
Καταλήγω με τα εξής συμπεράσματα και έχοντας βιώσει και ακούσει άσχημες καταστάσεις από τα νοσοκομεία: Δεν είναι κανείς άτρωτος, ο ιός χτυπάει ακόμα και υγιείς αθλητές. Ας εμβολιαστούμε, να πάρουμε τις ζωές μας πίσω! Είναι δείγμα πατριωτισμού πλέον, σεβασμού και ανθρωπιάς σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση που επιβάλλεται να αναδείξουμε το καθήκον αλλά και το σεβασμό στον συνάνθρωπό μας. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε!

O Αριστείδης Ζιάγκαλος είναι ιδιωτικός υπάλληλος σε τουριστικές επιχειρήσεις

Facebook Comments