ΑρχικήΜε ΆποψηΉρθε η ώρα της αλήθειας και της αποκάλυψης ενός παραθεσμικού σχεδίου

Ήρθε η ώρα της αλήθειας και της αποκάλυψης ενός παραθεσμικού σχεδίου

Κάποιοι λένε αυτές τις μέρες ότι σήμερα συζητάμε για το σκάνδαλο NOVARTIS. Κάνουν λάθος ή συνειδητά διαστρεβλώνουν  την πραγματικότητα.

Το σκάνδαλο NOVARTIS, το διεθνές  και Ελληνικό σκάνδαλο  NOVARTIS, το σκάνδαλο χρηματισμού χιλιάδων γιατρών για την προώθηση των σκευασμάτων της,  φρόντισε να το συγκαλύψει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, με ευθύνη όλων όσων συμμετείχαν στην τότε κυβερνητική πλειοψηφία. Χιλιάδες εμπλεκόμενοι μπορούν να τους ευγνωμονούν, όπως βέβαια και η NOVARTIS  που τα οικονομικά στοιχεία των τελευταίων χρόνων δείχνουν ότι πήγε μια χαρά, ενώ κανείς «επαναστάτης» δεν έθεσε ζήτημα για αυτούς που χρημάτισαν τους λειτουργούς της Υγείας, ούτε βέβαια για τους χιλιάδες κατηγορούμενους για χρηματισμό.

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα μιας συνειδητής επιλογής να πολιτικοποιηθεί το σκάνδαλο, να χρησιμοποιηθεί χωρίς στοιχεία για την ενοχοποίηση πολιτικών αντιπάλων. Και αυτή η μεθόδευση αποτελεί ακόμη μεγαλύτερο ίσως σκάνδαλο.

Ωστόσο, η  σκευωρία της NOVARTIS που είχε ως στόχο την αλλοίωση των δημοκρατικών θεσμών και την ομηρεία στελεχών της Αντιπολίτευσης, κατέρρευσε.

Οι μάσκες έπεσαν. Αυτό  αποδεικνύεται καθημερινά -με κινηματογραφικό τρόπο-καθώς με ευθύνη πολιτικών προσώπων και δικαστικών λειτουργών, πιθανότατα και δημοσιογράφων,  κάποιοι ασέλγησαν επί των θεσμών, με πρώτο θύμα την ανεξαρτησία και το κύρος της Δικαιοσύνης.

Το ολοκληρωτικής έμπνευσης σχέδιο να στηθεί ως πολιτικό σκάνδαλο η υπόθεση NOVARTIS, ναυάγησε. Μετά την αρχειοθέτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των δικογραφιών, η συντήρηση σκιών και υπονοιών αποτελεί δείγμα πολιτικής ανηθικότητας και συνειδητής παραπλάνησης της κοινωνίας. Συνιστά έλλειψη στοιχειώδους ήθους ειδικά για όσους αφήνουν υπονοούμενα ακόμα και για εκείνους για τους οποίους μπήκαν οι φάκελοι στο Αρχείο. Συνιστά δείγμα ολοκληρωτικής σκέψης και αντίληψης. Και αναρωτιέμαι τελικά εάν το μεγαλύτερο σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης όπως μας έλεγε η προηγούμενη Κυβέρνηση ήταν η δίωξη του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος προς τιμήν του ζήτησε την άρση της ασυλίας του.

Ζήσαμε και ζούμε πρωτοφανείς στιγμές για τη χώρα, τη Δημοκρατία μας, τη Δικαιοσύνη.

Ήρθε η ώρα της αλήθειας και της αποκάλυψης κάθε πτυχής αυτής της σκοτεινής υπόθεσης.

Ήρθε η ώρα διερεύνησης των ευθυνών όλων όσων εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν το παρα-θεσμικό σχέδιο.

Αυτό συζητάμε σήμερα. Την διερεύνηση της σκευωρίας και την απονομή ευθυνών όσων έπαιξαν επικίνδυνα με το Κράτος Δικαίου, την Δικαιοσύνη και την Δημοκρατία.

Ο κος Τσίπρας αναρωτήθηκε για ποια ζημία στο δημόσιο κατηγορείται ο κος Παπαγγελόπουλος, με την έννοια ότι έβαλε το δάκτυλο στο μέλι.

Αδυνατεί να καταλάβει ή παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει ότι το ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ με τους θεσμούς και την δικαιοσύνη, το να κατασκευάζεις ενόχους, το να παίζεις εν ολίγοις με την δημοκρατία, είναι η μέγιστη ζημία στη χώρα και το δημόσιο συμφέρον.

Ίσως πράγματι να μην το καταλαβαίνει, αφού είναι της άποψης ότι δεν αρκεί να νικήσεις στις εκλογές, αλλά πρέπει να πάρεις την εξουσία.

Να ελέγξεις δηλαδή τους θεσμούς. Να τους κάνεις εργαλείο σου και βέβαια ό,τι συμφέρει το κόμμα, δεν αποτελεί πρόβλημα.

Κατά την άποψή μου η σοβαρότητα του θέματος απαιτούσε την παρουσία του Πρωθυπουργού στην σημερινή συζήτηση. Θεωρώ ότι συνιστά υποβάθμιση του μηνύματος που θα έπρεπε  να εκπέμψει η Βουλή.

Υπάρχουν συσσωρευμένες ενδείξεις για τον κ. Παπαγγελόπουλο. Υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες, όχι από πολιτικούς, ούτε από ανώνυμους- προστατευμένους μάρτυρες αλλά από επώνυμους δικαστικούς που δηλώνουν ότι γίνονταν δέκτες πιέσεων και εκβιασμών.

Υπάρχουν καταγγελίες και για το πώς στήθηκε η σκευωρία, αλλά και για άλλες υποθέσεις. Κάθε μέρα που περνά αποδεικνύεται, η ύπαρξη και η λειτουργία ενός σκοτεινού παραδικαστικού συστήματος, το οποίο γεννήθηκε από τα σπλάχνα μέρους της δεξιάς, αλλά το στήριξε και το καρπώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σκεφτείτε μόνο πώς αισθάνεται ο πολίτης στο Αιγάλεω, το Περιστέρι, την Αγ. Βαρβάρα όταν ακούει για εκβιασμούς, πιέσεις, μεθοδεύσεις στο χώρο της δικαιοσύνης. Σε τι να πιστέψει; Πού να στηρίξει την εμπιστοσύνη του;

Σε τι να πιστέψει, όταν η κ. Τουλουπάκη που η ίδια έχει κατηγορηθεί για ενεργό ρόλο σε μεθοδεύσεις ως ο εκτελεστικός βραχίονας της υπόθεσης, που εναντίον της έχει κατατεθεί μήνυση και αίτηση εξαίρεσης συνεχίζει να διερευνά την υπόθεση για την οποία κατηγορείται; Πώς εξηγείται ότι στις 9 Αυγούστου– δηλαδή επί της σημερινής Κυβέρνησης- της δόθηκαν ξανά αρμοδιότητες που της είχαν αφαιρεθεί;

Από αυτές λοιπόν τις καταγγελίες κατά του κ. Παπαγγελόπουλου οφείλουμε να ξεκινήσουμε την εις βάθος διερεύνηση. Ψάχνοντας τα πάντα και για τους πάντες, γιατί ασφαλώς η σκευωρία δεν στήθηκε από έναν. Θα πρέπει να διερευνήσουμε και στην κατεύθυνση άλλων δικαστικών, πολιτικών και δημοσιογράφων.

Στην Προανακριτική πρέπει να κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι, να πέσει άπλετο φως σ΄όλες τις πτυχές αυτής της νοσηρής υπόθεσης.

Για εμάς είναι σαφές. Για κανέναν δεν υπάρχει ασυλία ή δεν μπορεί να υπάρχει ειδικό καθεστώς προστασίας. Για όποιον υπάρξουν στοιχεία που στοιχειοθετούν ποινικές ευθύνες, όσο ψηλά και αν βρίσκεται, θα πρέπει να έχει την ίδια αντιμετώπιση. Αυτό αποτελεί δημοκρατικό χρέος, σεβασμός στην ισότιμη αντιμετώπιση όλων των Ελλήνων.

Το χειρότερο όλων σε αυτή την υπόθεση είναι ότι η σκευωρία αυτή αφήνει πίσω της μια νοσηρή ατμόσφαιρα «εμφύλιας» σύγκρουσης στο χώρο της Δικαιοσύνης. Αυτό είναι το μείζον πρόβλημα. Οι βαθιές διχαστικές γραμμές ανάμεσα σε «υπάκουους» και «μη υπάκουους» δικαστές, ένα κλίμα ωμών παρεμβάσεων και εκβιασμών.

Είναι ευθύνη  λοιπόν της Βουλής να δράσει. Να περιφρουρήσει τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη από κάθε σκιά και κάθε νέα απόπειρα μεθόδευσης. Με το βλέμμα στο μέλλον αυτού του τόπου, έχουμε χρέος να ζητήσουμε την αυτοκάθαρση του δικαστικού και εισαγγελικού σώματος. Να εγγυηθούμε την αποκατάσταση των πληγών που κάποιοι απροκάλυπτα προκάλεσαν στο Κράτος Δικαίου.

Είναι ζήτημα Δημοκρατίας!

Γι αυτό υπερψηφίζουμε την πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για να λάμψει η αλήθεια για τους πάντες και τα πάντα!».