ΑρχικήΜε ΆποψηΚεντροαριστερά: ΣΥΡΙΖΑ ή ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ;

Κεντροαριστερά: ΣΥΡΙΖΑ ή ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ;

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο πρώην ‘’GoBackMadameMerkel’’και νυν ‘’YesMan’’, Αλέξης Τσίπρας, κάνει μία αγωνιώδη και λυσσαλέα προσπάθεια να αλώσει το χώρο της Κεντροαριστεράς και της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης και να καρπωθεί τα πολιτικά οφέλη.
Ξεκάθαρες κουβέντες: ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΕΙ. Όσο μας χτυπάει, τόσο δυναμώνουμε.
Και αυτό διότι, η δημοκρατική παράταξη δεν έχει καμία απολύτως σχέση ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε φυσικά και με τον κ. Τσίπρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την μία είναι ένα συνονθύλευμα πολιτικών γυρολόγων που το μόνο που τους συνδέει είναι η λαχτάρα για την καρέκλα. Από την άλλη, ο Τσίπρας είναι ένα πολιτικός τυχοδιώκτης, που τον έχει θολώσει τόσο πολύ η καρέκλα και η εξουσία και το μόνο ζητούμενο για αυτόν πλέον  είναι το πώς θα παραμείνει παραπάνω στην εξουσία. Αυτά φυσικά, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το Κίνημα Αλλαγής και την Κεντροαριστερά. Εξάλλου, τι σχέση μπορεί να έχουν οι τακτικισμοί και οι ασκούμενες πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ με την Κεντροαριστερά;
Η Κεντροαριστερά λοιπόν δεν έχει καμία απολύτως σχέση ούτε με τη δημαγωγία, ούτε με το λαϊκισμό και τα ατέρμονα ψέματα. Η Κεντροαριστερά δεν έχει καμία σχέση με την εξαθλίωση της μεσαίας τάξης, τη διάλυση της δημόσιας Υγείας και της Παιδείας. Δεν εφαρμόζει ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές που μοναδικό στόχο έχουν την άσκηση επιδοματικής πολιτικής κοινωνικής ελεημοσύνης με όρους πολιτικής ομηρείας. Δεν εργαλειοποεί τη Δικαιοσύνη και τις Ανεξάρτητες Αρχές προκειμένου να πετύχει μικροκομματικές σκοπιμότητες και να εξοντώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Δεν μεριμνά για την προάσπιση των συμφερόντων των λίγων εις βάρος των δικαιωμάτων των πολλών. Δεν διχάζει και δεν δηλητηριάζει τον ελληνικό λαό με ψευδοδιλλήματα. Δεν έχει ως σύνθημα το ‘’ή εμείς ή αυτοί’’. Δεν χρησιμοποιεί στο βωμό της εσωτερικής πολιτικής πόλωσης κρίσιμα εθνικά θέματα. Δεν γίνεται ο πολιτικός χορηγός της Χρυσής Αυγής ούτε και συμπορεύεται με τους νεοφασίστες. Δεν εξευτελίζει τους δημοκρατικούς θεσμούς, υπονομεύοντας ακόμα και την ίδια τη Δημοκρατία. Δεν κάνει επικοινωνιακή κυνική διαχείριση του ανθρώπινου πόνου, όπως της ασύλληπτης τραγωδίας στο ΜΑΤΙ. Δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ξένων εις βάρος των εθνικών συμφερόντων. Και το κυριότερο, δεν συγκυβερνά με τον Καμμένο και τους ακροδεξιούς των ΑΝΕΛ, ούτε τους χρησιμοποιεί ως δεκανίκι για την παραμονή στην εξουσία. Και όμως….όλα αυτά, τα ενδεικτικά, είναι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αντίθετα, στο Κίνημα Αλλαγής συνδετικός κρίκος είναι οι Αρχές και οι Αξίες που κληρονομήσαμε από τον Ανδρέα Παπανδρέου και που μας εμπνέουν,  μας οδηγούν και δίνουν νόημα και προοπτική στον Αγώνα μας. Είναι το τεράστιο έργο προσφοράς των Κυβερνήσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ στην Ελλάδα και τους Έλληνες, ένα έργο που αποτελεί παρακαταθήκη στην πορεία μας προς το μέλλον. Είναι το πρόγραμμα μας στα σύγχρονα προβλήματα της Χώρας και των Ελλήνων.
Τη δημοκρατική παράταξη τη διαμόρφωσαν ιστορικά πολιτικές προσωπικές, όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Γεώργιος Παπανδρέου και ο Ανδρέας Παπανδρέου. Είναι λοιπόν ύβρις απέναντι σε αυτές τις πολιτικές προσωπικότητες, αλλά και την ιστορία της δημοκρατικής παράταξης, να λένε κάποιοι τον Τσίπρα ως το νέο ηγέτη της Κεντροαριστέρας. Ο Τσίπρας δοκιμάστηκε και απέτυχε παταγωδώς. Ταυτίστηκε στη συνείδηση της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού, ως ένα πολιτικό τυχοδιώκτη και λαϊκιστή που εκμεταλλεύτηκε συγκεκριμένες, κρίσιμα εθνικά, στιγμές και κατάφερε να εξαπατήσει τον Ελληνικό λαό, αρπάζοντας την εξουσία. Με βάση λοιπόν τα ανωτέρω, είμαι βέβαιο ότι ο Ελληνικός λαός θα δώσει στις επερχόμενες εκλογές στον κ. Τσίπρα και την ετερόκλητη παρέα του, την απάντηση για το ποιος ηγείται σήμερα στην Κεντροαριστερά: OΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ.
*Ο Σπύρος Καρανικόλας είναι Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου ΠΑ.ΣΟ.Κ