ΑρχικήΜε ΆποψηΜαδούρο, ο λατρεμένος ηγέτης του Κυριάκου

Μαδούρο, ο λατρεμένος ηγέτης του Κυριάκου

Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ζητήσει την αναστολή της συμμετοχής του κόμματος του Βίκτορ Όρμπαν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα κανονικά θα περιέπλεκε την κατάσταση και θα άλλαζε τις πολιτικές ισορροπίες, ιδίως ενόψει ευρωεκλογών. Εν πρώτοις, θα αφαιρούσε από τα χείλη των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ το μοναδικό επιχείρημα που επιστρατεύουν όταν βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Για τους συριζαίους του 2019 το να καταγγέλλουν τους αντιπάλους τους ως ακροδεξιούς αποτελεί τον πυρήνα της πολιτικής τους.

Στα μάτια τους, η ΝΔ είναι ένας εσμός ακροδεξιών, χουνταίων και φασιστών που μόνο στόχο έχει να στηρίξει τον Όρμπαν, τη Λεπέν και τον Σαλβίνι. Στη φαντασία τους, ο ίδιος ο Μητσοτάκης είναι ο ακροδεξιός εωσφόρος που απειλεί να τινάξει στον αέρα την Ευρώπη. Αυτή την Ευρώπη που ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο αγαπά και στηρίζει.

Κυρίως όμως θα εξέθετε τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ στελέχη του οποίου χωρίς καμία περιστροφή και κόντρα στην ηθική και τις απόψεις των υπόλοιπων ευρωπαίων, επιμένουν -άγνωστο γιατί- να στηρίζουν με μανία τον Μαδούρο. Οι δημοκράτες-φιλοευρωπαίοι ευρωβουλευτές του, όπως ο Δημήτρης ο Παπαδημούλης, αρνούνται να συμπλεύσουν με την Ευρώπη της δημοκρατίας και να εκδώσουν έστω και ένα ψήφισμα κατά του λατρεμένου Μαδόυρο. Μόνοι τους κρατούν το λάβαρο της στήριξης σε έναν δικτάτορα και με περισσό κυνισμό συνεχίζουν να καταγγέλλουν όλους τους άλλους ώς ακροδεξιούς και φασίστες.

Υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος -ο Νίκος ο Παππάς εν προκειμένω- σουλατσάρουν για ψώνια στα σουπερ μάρκετ και σε ιδιωτικά νησιά της Βενεζουέλας, παρέα με έναν δικηγόρο εξειδικευμένο στις οφ-σορ, αλλά ο Υπουργός απαξιοί να δώσει μια πειστική απάντηση για τους λόγους του ταξιδιού του. Στελέχη με ελάχιστη κοινοβουλευτική συμβολή -όπως ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης– θα μείνουν στην κοινοβουλευτική ιστορία του τόπου για την επιμονή τους να παρουσιάζουν την καθημαγμένη χώρα, ως τον επί γης παράδεισο από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων.

Παρά την επιστολή Μητσοτάκη, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσουν να τον καταγγέλλουν ως ακροδεξιό. Θα συνεχίσουν επίσης να στηρίζουν τον Μαδούρο. Δεν τους νοιάζει να πουν την αλήθεια αλλά να δημιουργήσουν μια δική τους πραγματικότητα που βολεύει τη ρητορική τους. Άλλωστε άμα δουν ότι υπάρχει κατακραυγή εναντίον τους, η λύση είναι απλή. Πολύ εύκολα θα υποστηρίξουν ότι είχαν αυταπάτες και δεν θα έχουν επίσης κανένα πρόβλημα να κατηγορήσουν το Μητσοτάκη ως Μαδουρικό…