Ο Κασσελάκης, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ανανεωτική Αριστερά

12 mins read

✍️ ο Γιώργος Κουβαράς

Η υποψηφιότητα Κασσελάκη κινητοποίησε – υποτίθεται – τα πολιτικά αντανακλαστικά της Αριστεράς που εκφράζεται ακόμη μέσω του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάποιοι ενοχλήθηκαν που τον είδαν στην Μακρόνησο μαζί με τον Αποστολάκη, άλλοι το θεώρησαν αδιανόητο που κατεβαίνει για αρχηγός χωρίς να έχει κολλήσει κομματικά ένσημα, κι άλλοι αναρωτήθηκαν πώς είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα σε ένα κόμμα που αποτελεί συνέχεια της ανανεωτικής Αριστεράς. Κι όλοι μαζί, μας ανάγκασαν να αναρωτηθούμε μήπως βρίσκονταν σε χειμερία νάρκη τόσα χρόνια και ξύπνησαν ξαφνικά τώρα που αντίκρισαν τον Στέφανο!

Για να μην ανησυχούν για την αριστερή τους ταυτότητα λόγω Κασσελάκη, ας την ψάξουν στην πορεία που ακολούθησαν τα τελευταία δέκα χρόνια.

– Πόσο… ανανεωτικά αριστερή θεωρούν, άραγε, τη συγκυβέρνηση τους με τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμένου;

– Πόσο υπερήφανη είναι η αριστερή τους συνείδηση για τη συμπόρευση τους με τη Χρυσή Αυγή στην ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας το 2014;

– Πού ήταν τα αριστερά τους αντανακλαστικά το 2016, όταν με πρωτοβουλία του τότε ΥΕΘΑ και κυβερνητικού του εταίρου Πάνου Καμένου βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιούσαν κοινή εμφάνιση στο Καστελόριζο με τη Χρυσή Αυγή και με τον «υπαρχηγό» του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ηλία Κασιδιάρη;

Το πόσο… ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Κασσελάκης ελέγχεται και θα φανεί είτε εκλεγεί αρχηγός είτε όχι. Το τι σχέση, όμως, έχει ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ με την ανανεωτική Αριστερά του Κύρκου και του Παπαγιαννάκη δεν χρειάζεται να το ψάξουμε με αφορμή την υποψηφιότητα του.

Έχει φανεί κατ’ επανάληψη! Αν η νέα ηγεσία αποφασίσει να ξαναδώσει στο κόμμα τη χαμένη του παλιά ταυτότητα, θα πρέπει να ξεκινήσει με μια γενναία αυτοκριτική για όλα αυτά που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν αν θέλει κανείς να θεωρείται αριστερός. Το περιμένουμε με ενδιαφέρον!

Facebook Comments