Ο μποναμάς Τσίπρα στην Μαξίμου Α.Ε.

13 mins read

Το είχε εμπνευστεί η μακαρίτισσα Φώφη Γεννήματα. Το άκουσε, του άρεσε και όχι απλά το υιοθέτησε αλλά το απαλλοτρίωσε. Το επανέλαβε τόσες φορές, ώστε θα έκανε πολλούς να πιστεύουν ότι το λογοπαίγνιο “Μαξίμου Α.Ε.” είναι δικής του εμπνεύσεως. Σίγουρα πάντως μετά από τόση επανάληψη ο ίδιος θα το θεωρεί “δικό του”. Θα ξέχασε την προέλευση του και σίγουρα γνωρίζει ότι η ιστορία θα καταγράψει τη φράση ως δική του, μαζί με το “χρονοντούλαπο της ιστορίας” και το “η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες”.

Χθες ωστόσο, ο Αλέξης ο Τσίπρας έδειξε ότι είναι ανώτερος άνθρωπος. Διότι μπορεί να έχει πολιτικές διαφορές με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μπορεί να τον αποκαλεί ψεύτη, απατεώνα ή ηγέτη της Κυβέρνησης των αχρήστων. Όμως δεν θα το έκανε θέμα για μερικές πενταροδεκάρες. Έτσι, κόντρα στην κομματική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καταψήφισε το σύνολο του Προϋπολογισμού, ο ίδιος προέβη σε μια πράξη ανωτερότητας και σκοπιμότητας μαζί. Υπερψήφισε τις δαπάνες της Προεδρίας της Κυβέρνησης.

Κάποιοι μιλούν για λάθος. Λάθος που έκανε ο ίδιος αλλά και η πιστή Όλγα Γεροβασίλη. Όμως όταν το παιχνίδι χοντραίνει τόσο δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη. Ιδίως από τον αρχηγό. Αυτοί οι κάποιοι αποδεικνύουν το πόσο λίγο γνωρίζουν τον Αλέξη τον Τσίπρα. Τίποτε δεν συμβαίνει από λάθος. Ήταν μια υπολογισμένη κίνηση περιφρόνησης του “επικίνδυνου” (όπως ο ίδιος λέει) μορφώματος που αποκαλεί Μαξίμου Α.Ε. Γιατί δεν μπορεί κανείς να πιστέψει ότι μετά τους πύρινους λόγους και την υπόδειξη στο Μητσοτάκη να παραιτηθεί, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, απλώς πάτησε το λάθος κουμπί στο ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας. Θα ήταν πολύ λίγο και πολύ πεζό…

Υ.Γ. Κάποιοι, ακόμη πιο δόλιοι θεωρούν ότι ο Αλέξης ο Τσίπρας υπερψήφισε τις δαπάνες, διότι είναι βέβαιος ότι θα γίνουν εκλογές άμεσα, είναι επίσης σίγουρος ότι ο ίδιος θα μετακομίσει στο Μέγαρο Μαξίμου, οπότε δεν ήθελε να κάνει τσιγκουνιές με τις δαπάνες του δικού του administration. Θα έπρεπε να γνωρίζουν όμως, ότι δεν λειτουργεί έτσι η αριστερά.

Facebook Comments