Ο ΣΥΡΙΖΑ μισεί το Aperol

13 mins read

H Ιταλική εταιρεία APEROL/CAMPARI και οι εκπρόσωποι της στην Ελλάδα, ζήτησαν από το Δήμο Πάρου την άδεια ώστε να κάνουν χρήση διαφόρων location στο νησί, προκειμένου να προωθήσουν διαφημιστικά – σε παγκόσμιο επίπεδο – το γνωστό απεριτίφ στις χώρες που δραστηριοποιείται η εταιρία, η οποία είναι ως γνωστόν παγκόσμιας εμβέλειας. Οι εκπρόσωποι της εταιρίας παρείχαν τη διαβεβαίωση ότι η όποια προβολή θα γινόταν τηρώντας την κείμενη νομοθεσία και με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και την πολιτισμική φυσιογνωμία του κυκλαδίτικου αυτού νησιού.

Ο Δήμαρχος, Μάρκος Κωβαίος, που έχει δείξει ότι αντιλαμβάνεται πολύ καλά τα νέα trends στη διαφήμιση, αλλά και βλέποντας στην εν λόγω ενέργεια μια πρώτης τάξης ευκαιρία να αναβαθμίσει πλευρές του νησιού, πολύ έξυπνα ζήτησε και πήρε (!) μια σειρά από αντισταθμιστικά οφέλη για το νησί. Αυτά αφορούσαν κυρίως παροχές για «έξυπνες», πρωτοποριακές λύσεις, ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά η προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισε αρνητικά γιατί «δεν θα ξεπουλήσουμε εμείς το νησί στο καπιταλισμό», με αποτέλεσμα το θέμα να μη λάβει την απαιτούμενη έγκριση. Μέχρι και «τι σχέση έχουν οι πορτοκαλιές της Aperol με την Πάρο», ακούστηκε να υποστηρίζουν.

Η Aperol Spritz μπορεί μεν να απογοητεύθηκε, αλλά δεν έμεινε και πολύ να στενοχωριέται. Έκανε ρελάνς προχωρώντας σε ιδιωτικές συμφωνίες με κάθε beach bar, εστιατόριο και γενικά κάθε δημοφιλή προορισμό στο νησί, τοποθέτησε παντού σε αυτά σήμανση, σημαίες, πουφ, τραπεζάκια, διακοσμητικά και ειδικές κατασκευές, με αποτέλεσμα όπου κι αν πας στο νησί να βλέπεις το πορτοκαλί branding του Aperol.

Αλλά ο Δήμος δεν ωφελήθηκε ούτε ένα ευρώ.

Πέρα από τα αντισταθμιστικά οφέλη, η προβολή του APEROL σε διεθνές επίπεδο θα ταξίδευε τα πανέμορφα τοπία του νησιού παντού στον κόσμο καθώς εκατομμύρια μάτια θα θαύμαζαν το μαγευτικό κυκλαδίτικο νησί, την Πάρο. Μια μοναδική ευκαιρία για διαφήμιση και προβολή υψηλού επιπέδου, για την οποία όχι μονο η χώρα μας δεν θα πλήρωνε, αλλά θα πληρωνόταν κιόλας, πήγε χαμένη. Ευχαριστούμε ΣΥΡΙΖΑ!

Facebook Comments