Θα περάσουμε τον πήχη;

10 mins read

Το Σαββατοκύριακο που έρχεται είναι πραγματικά μια μεγάλη ευκαιρία να αποδείξουμε ότι είμαστε ώριμοι πολίτες και ότι μπορούμε να φερθούμε υπεύθυνα στη διαχείριση μιας κρίσης. Έχουμε την υποχρέωση να μείνουμε σπίτι μας και να ανακόψουμε τη διάδοση του ιού.

Στο διάγγελμά του την Πέμπτη το απόγευμα ο πρωθυπουργός ήταν σαφής. Σε μια αποστροφή του λόγου του ανέφερε “Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μία ευκαιρία να δείξουμε την κοινωνική μας ευθύνη” και παρακάτω τόνισε “Απ’ όλους εμάς και τη συμπεριφορά μας εξαρτάται, τελικά, αν η κυβέρνηση χρειαστεί να πάρει ακόμα πιο δραστικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας”.

Τα προηγούμενα χρόνια συνηθίζαμε να λέμε ότι τις κρίσιμες στιγμές το κράτος είναι απών. Αυτή τη φορά ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δείχνουν αντανακλαστικά. Υπήρξε κατάλληλη προετοιμασία πριν εμφανιστεί το πρώτο κρούσμα στη χώρα, αλλά και μετά, οι αποφάσεις λαμβάνονται άμεσα και κοινοποιούνται στον ελληνικό λαό.

Αυτό που ζητά η πολιτεία από όλους εμάς είναι να σεβαστούμε τον κανόνα του αυτοπεριορισμού. Όχι επειδή θέλει κανείς να μας “βάλει τιμωρία” αλλά επειδή με αυτό τον τρόπο θα περιορίσουμε τον ιό και θα βοηθήσουμε το εθνικό σύστημα υγείας να διαχειρίζεται τα επείγοντα περιστατικά.

Αν εμείς οι πολίτες δεν κάνουμε το αυτονόητο, τότε είναι πολύ πιθανόν η κυβέρνηση να μας το επιβάλλει. Είναι όμως αυτό που επιθυμούν οι πολίτες μιας ώριμης και υπεύθυνης κοινωνίας; Η επιβολή και η υποχρέωση δια του νόμου; Τελικά την ώρα της κρίσης κρινόμαστε όλοι. Ελπίζω να περάσουμε τον πήχη.

Τάσος Γαϊτάνης

Εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

Facebook Comments

Τελευταία Νέα