ΑρχικήΜε ΆποψηΤο μεγάλο στοίχημα του ΠΑΣΟΚ για τις 14 Οκτώβρη

Το μεγάλο στοίχημα του ΠΑΣΟΚ για τις 14 Οκτώβρη

✍ Η Κατερίνα Πλέσια- Ευσταθοπούλου

Παρακολουθώ με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, όπως πιστεύω και αρκετοί συμπολίτες μου, που συμμετείχαν ενεργά στον πρώτο γύρο των εκλογών. Η όλη διαδικασία χαρακτηρίζεται από έντονα πολιτικά κριτήρια και καταφέρνει να έχει ήδη έναν μεγάλο νικητή, την ίδια την δημοκρατική παράταξη.

Ο πρότυπος δημόσιος διάλογος ‘debate’ που διοργανώθηκε ανάμεσα στους 6 υποψήφιους προέδρους αποτελεί παρακαταθήκη για το μοντέλο των μελλοντικών ‘debate’, ένα μοντέλο πιο διαδραστικό και ανοιχτό ώστε ο διάλογος στο πολιτικό στερέωμα να γίνεται πιο ουσιαστικός.

Οι εσωκομματικές εκλογές έχουν καταφέρει να γίνουν ‘viral’ και κύριο θέμα συζήτησης των τελευταίων ημερών, όχι μόνο στα μέσα αλλά και στις παρέες. Αυτό, δείχνει ότι η κοινωνία έχει ανάγκη από μία εναλλακτική πολιτική αλλά και ότι είναι έτοιμη να μπει στις διαδικασίες εύρεσής της, μέσω ουσιαστικής ανταλλαγής απόψεων και πολιτικής ζύμωσης. Αυτή η ανάγκη δημιούργησε και το ‘momentum’ της έντονης ανοδικής πορείας που παρουσιάσθηκε ειδικά μετά τη διεξαγωγή του ‘debate’, που τοποθετεί ήδη το ΠΑΣΟΚ δεύτερο στην πρόθεση ψήφου. Είναι σημαντικό και αναγκαίο για το χώρο αυτή τη στιγμή, αυτό το ‘σούσουρο’ που δημιουργείται στα πηγαδάκια συζητήσεων να διατηρηθεί και να γιγαντωθεί.

Τώρα είναι η ώρα οργάνωσης για τις εκλογές του 2027 και της επικοινωνίας της εναλλακτικής στρατηγικής που προτείνει το ΠΑΣΟΚ με το πρόγραμμά του για μία δίκαιη και με κοινωνικό πρόσημο Ελλάδα. Ο κόσμος έχει ανάγκη από ένα όραμα το οποίο θα ακουμπάει στις ανάγκες του και τις αγωνίες του όπως παρουσιάσθηκε στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης από τον πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη.

Βασική προυπόθεση για να μη χαθεί το ενδιαφέρον προς το πολιτικό μας αφήγημα αλλά και να επιτευχθεί η άμεση επικοινωνία της στρατηγικής μας είναι η γρήγορη επαναφορά στην κανονικότητα και η αδιαπραγμάτευτη ενότητα στις 14 Οκτώβρη. Ένα ΠΑΣΟΚ με κοινό στόχο την διεύρυνση της βάσης αλλά και της άμεσης επικοινωνίας με τους πολίτες θα μπορέσει να διατηρήσει αυτή την ανοδική τάση του χώρου και θα δημιουργήσει τις απαραίτητες συνθήκες για την αντιμετώπιση του ως κυβερνητικής εναλλακτικής στις επερχόμενες εκλογές . Η δέσμευση του προέδρου για ένα ανοιχτό πολιτικό συνέδριο είναι μια σαφής πολιτική δέσμευση για την ενότητα του χώρου και για την δημιουργία των συνθηκών της κυβερνητικής αλλαγής που έχει ανάγκη η χώρα.

Προτεραιότητες για την δημοκρατία είναι η διαμόρφωση κοινωνικής συνείδησης μέσα από ένα όραμα που θα ωθεί την νέα γενιά να εγκαταλείψει την ροπή στον ατομικισμό και την αναζήτηση λύσεων μέ συλλογικές διαδικασίες. Όλοι μαζί, στόχος είναι να δουλέψουμε την επόμενη μέρα με τρόπο συνθετικό που θα αποτελέσει έμπνευση για την ίδια την κοινωνία και να γίνουμε εκφραστές των αγωνιών του απλού πολίτη. Το ΠΑΣΟΚ έχει συμβάλλει σημαντικά στην κατεύθυνση αυτή και θα εξακολουθήσει να μάχεται ώστε ο στόχος της κοινωνικής απελευθέρωσης να κατακτηθεί.

Αυτό είναι το στοίχημα όλων μας για τις 14 Οκτώβρη, όλοι μαζί με ενότητα και σκληρή δουλειά το ΠΑΣΟΚ να αποτελέσει την προοπτική της πολιτικής αλλαγής που χρειάζεται η χώρα!