ΑρχικήΜε ΆποψηΤου άντρα του πολλά βαρύ: Κατά τον Ερρίκο Θαλασσινό ή τον Χαριτόπουλο;

Του άντρα του πολλά βαρύ: Κατά τον Ερρίκο Θαλασσινό ή τον Χαριτόπουλο;

Να έχεις εμφανιστεί σαν Ρομπέν των φτωχών και των αδυνάμων και να παίρνεις καταναλωτικό δάνειο 100.000 ευρώ, στην περίπτωση του Παύλου Πολάκη δεν είναι το κύριο πρόβλημα.
Το ζήτημα ξεκινά από την απάντηση που θεώρησε ότι με περισσό τσαμπουκά να δώσει. Όταν εργαζόταν ως γιατρός είπε, ότι έπαιρνε διπλάσια και τριπλάσια εισοδήματα από αυτά που έχει τώρα ως υπουργός. Απαραίτητη σημείωση, ως υπουργός παίρνει 7.000 ευρώ τον μήνα.
Επίσης απαραίτητο ρητορικό ερώτημα, ποιος γιατρός δημόσιου νοσοκομείου παίρνει τέτοιο ποσό, αλλά ακόμα και αν τα παίρνει, πρέπει να το δηλώνει.  
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι με βάση την κοινή λογική, τα παρακάτω:
Έχει δηλώσει αυτά τα εισοδήματα στο πόθεν έσχες του;
Πόσοι μπορούν να πάρουν ένα τέτοιο δάνειο;
Υπάρχουν ανάλογες περιπτώσεις;
Είναι αλήθεια ότι το 2013 και το 2014, πριν γίνει υπουργός δήλωνε 45.141 ευρώ και  54.436 ευρώ αντίστοιχα;
Δεν είναι επίσης αλήθεια ότι η βουλευτική αποζημίωση που του αναλογεί είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που αναλογεί στον διευθυντή του Ευαγγελισμού ή σε αυτή που αναλογεί στο δήμαρχο Σφακίων και καμία δεν ξεπερνά τις 20.000 ευρώ;
Πολλά τα ερωτήματα, ακόμα καμία απάντηση. Οι δημοσιογράφοι και οι πολίτες δεν είναι δικαστές, στην πλειοψηφία τους αντιλαμβάνονται ότι εκείνοι δεν μπορούν να κάνουν υποδείξεις στη δικαιοσύνη, δεν έχουν το δικαίωμα να δίνουν κατευθύνσεις σε δικαστικούς λειτουργούς.
Όταν όμως προκύπτουν τέτοιου είδους ζητήματα,  οφείλουν οι «Ρομπέν των αδυνάμων» να απαντούν με σαφήνεια, το πλεόνασμα τσαμπουκά δεν αρκεί για να γίνει κανείς πειστικός, ακόμα και αν έχει το ύφος του Παύλου Πολάκη.
Ο Ερρίκος Θαλασσινός, όταν έγραφε το 1972 τους στίχους «Του άντρα του πολλά βαρή», που έχει λόγο συμβόλαιο και έχει στην πιάτσα βέτο, προφανώς δεν αναφερόταν σε υπουργούς με ασυλία.
Του άντρα του πολλά βαρύ
μην του μιλάτε το πρωί,
μην του μιλάτε το πρωί
του άντρα του πολλά βαρύ.
Ο λόγος του συμβόλαιο
κι έχει στην πιάτσα βέτο, το ούζο πίνει ανέρωτο και τον καφέ του σκέτο.
Όπως λοιπόν και αν πίνει τον καφέ και το ούζο του ο Παύλος Πολάκης οφείλει να δώσει πειστικές απαντήσεις, το θέμα αυτή την φορά δεν βγήκε από «βοθροκάναλα», δεν βγήκε από «κότες» δημοσιογράφους, δεν είναι «fake news», το έχει δημιουργήσει ο ίδιος με την απάντηση του.
Ας πάμε από τον Ερρίκο Θαλασσινό στον Χαριτόπουλο. «Ο μάγκας είναι άντρας σεμνός και μοναχικός. Δεν είναι επιδεικτικό κουτσαβάκι και αλανιάρης».
Από τις απαντήσεις λοιπόν θα κριθεί η θέση του με βάση τον Χαριτόπουλο και όχι το καυστικό χιούμορ του Ερρίκου Θαλασσινού.