ΑρχικήΟικονομίαΟ Χοακίν Αλμούνια υπεύθυνος του ESM στην Ελλάδα

Ο Χοακίν Αλμούνια υπεύθυνος του ESM στην Ελλάδα

Τον Χόακιν Αλμούνια διόρισε ως “ανεξάρτητο εκτιμητή υψηλού επιπέδου για την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα” ο ESM.
Ο πρώην Επίτροπος διορίστηκε κατόπιν υποψηφιότητας από τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του ΕSM, Μάριο Σεντένο, σε συνεργασία με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ESM Klaus Regling και σε διαβούλευση με τα 19 μέλη του ESM”, σημείωσε σε ανακοίνωσή του σήμερα ο οργανισμός που εδρεύει στο Λουξεμβούργο.
Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ESM δήλωσε χαρακτηριστικά πως “η διαδικασία προσαρμογής στην Ελλάδα ήταν πιο δύσκολη και παρατεταμένη από ό, τι σε άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ” και “απαιτείται διεξοδική και ανεξάρτητη αξιολόγηση”.
“Η αποστολή του ανεξάρτητου αξιολογητή είναι να εξετάσει την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, με έμφαση στο πρόγραμμα ESM”, τόνισε ο κ. Σεντένο και συμπλήρωσε: “χαίρομαι που ο κ. Almunia αποδέχθηκε αυτή την αποστολή, έχει το σωστό σύνολο δεξιοτήτων και εμπειρίας για να οδηγήσει αυτή την άσκηση και να δώσει μια αξιόπιστη και ανεξάρτητη αξιολόγηση. ”
Ο διευθύνων σύμβουλος του ESM Klaus Regling χαιρέτισε τον διορισμό του κ. Almunia ως αξιολογητή υψηλού επιπέδου και σημείωσε ότι “η εκτεταμένη εμπειρία και η γνώση του στον τομέα της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και της έρευνας οικονομικής πολιτικής, καθώς και στις υποθέσεις της ΕΕ, θα διασφαλίσουν την πληρότητα, την αξιοπιστία και την αμερόληπτη αξιολόγηση της διαδικασίας “.