ΑρχικήΟικονομίαΔΕΗ Σκέψεις για αυξήσεις στα τιμολόγια, μήπως σωθεί η παρτίδα

ΔΕΗ Σκέψεις για αυξήσεις στα τιμολόγια, μήπως σωθεί η παρτίδα

O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξει αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος .
Όπως είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση grtimes.gr: «Θα φανεί τις επόμενες ημέρες αν θα αυξηθεί η τιμή του ρεύματος, πάντως το ρεύμα είναι φθηνότερο τώρα και θα παραμείνει φθηνότερο από ότι το παραλάβαμε».
Ο κ. Παναγιώτης ανέφερε πως σύντομα θα γίνει ο επόμενος διαγωνισμός για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ την οποία επιδιώκει η επιχείρηση καθώς τη συνδυάζει με τη στροφή στην πράσινη ενέργεια.
Προσέθεσε: «Είναι εξαιρετικά δύσκολα τα πράγματα όταν όλη η Ευρώπη μιλάει για απομάκρυνση από το λιγνίτη. Όμως οι μονάδες αυτές είναι πια κερδοφόρες και η Ελλάδα θα χρειάζεται το λιγνίτη τουλάχιστον για τα επόμενα 20 χρόνια».
Για τα τιμολόγια τόνισε ότι δεν πρόκειται να καταργηθεί η έκπτωση για τους συνεπείς πελάτες για επιδιόρθωση και ότι μπορεί να επανεξεταστεί το ποσοστό που είναι σήμερα 15%.