Δεν αποκλείει την καταβολή αναδρομικών στο Δημόσιο ο Τσακαλώτος

8 mins read

Ο υπουργός οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μίλησε προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο καταβολής αναδρομικών για τις περικοπές του 13ου-14ου μισθού στο Δημόσιο, στο βαθμό που υπάρξει δικαίωση των αιτημάτων των δημοσίων υπαλλήλων από το ΣτΕ, και φρένο στις προσδοκίες μόνιμης εφεξής επαναφοράς τους.

Μάλιστα στον σχεδιασμό της κυβέρνησης, όπως διαφαίνεται από τις διαρροές και τις δηλώσεις των στελεχών του υπουργείου Εργασίας τις τελευταίες μέρες, είναι να δοθούν τα αναδρομικά σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους ανεξάρτητα αν έχουν κάνει αγωγή ή όχι.

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, στην πράξη, ο υπουργός Οικονομικών άφησε να εννοηθεί ότι για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο, θα πρέπει να ληφθούν αντίστοιχα ισοδύναμα μέτρα περικοπών, ήτοι δεν αναμένεται κάποια μεταβολή στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.

Για το θέμα των ΒΑΕ, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, ο κ. Τσακαλώτος επισήμανε ότι το προβλεπόμενο ποσό στον προϋπολογισμό θα παραμείνει ίδιο, παραπέμποντάς το για επίλυση μετά τις εκλογές, ενώ αρνητικός ήταν ο υπουργός και στο αίτημα για μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης σε ευαίσθητους τομείς (π.χ. νοσηλεύτριες) από τα 67 στα 62 αντιπροτείνοντας τα πέντε τελευταία χρόνια του εργασιακού τους βίου να υπηρετούν σε διοικητικές θέσεις.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα