«Εργάνη»: Δημιουργήθηκαν 4.342 νέες θέσεις απασχόλησης τον Αύγουστο

9 mins read

Θετικό ήταν το ισοζύγιο στην αγορά απασχόλησης τον Αύγουστο, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη», δημιουργήθηκαν 4.342 νέες θέσεις απασχόλησης. Αντίθετα πέρσι, τον ίδιο μήνα, δημιουργήθηκαν 3.111.
Επίσης κατά τον μήνα Αύγουστο κατά την περίοδο 2015-2018, σημειωνόταν αρνητικό ισοζύγιο.
Ωστόσο, σε επίπεδο 8μηνου, το 2020, τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη» δείχνουν μείωση των νέων προσλήψεων κατά 169.239 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.
Σύμφωνα με το MarketNews.gr, η μείωση αυτή, όπως «συνηγορούν» και τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, αλλά και της ΕΛΣΤΑΤ, ισοδυναμεί με αντίστοιχη αύξηση των ανέργων. Πιο συγκεκριμένα, φέτος έγιναν 115.647 νέες προσλήψεις, ενώ το 2019 έγιναν 284.886. Σε επίπεδο 8μηνου, φέτος έγιναν οι λιγότερες νέες προσλήψεις από το 2013.
Mε δήλωση του, ο Υπ. Εργασίας, κος Γιάννης Βρούτσης σημειώνει πως «τo θετικό ισοζύγιο του πληροφοριακού συστήματος “ΕΡΓΑΝΗ” για τον μήνα Αύγουστο 2020, επιβεβαιώνει ότι τα έκτακτα μέτρα που λάβαμε από την πρώτη ημέρα της πανδημίας έως σήμερα, συγκράτησαν το ισχυρό κύμα των απολύσεων που έπληξε άλλες χώρες και λειτούργησαν ως ένα δίχτυ προστασίας των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.
Απέναντι στις πιέσεις που δέχεται η αγορά εργασίας από την ύφεση ως αποτέλεσμα της πανδημίας, η ελληνική κυβέρνηση επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά ενισχύοντας την αγορά εργασίας με σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία και διευκολύνσεις ως προς τον τρόπο παροχής της εργασίας».

Facebook Comments