ΑρχικήΟικονομίαH JP Morgan εξαγοράζει το 47% της Viva Wallet, της πρώτης ελληνικής...

H JP Morgan εξαγοράζει το 47% της Viva Wallet, της πρώτης ελληνικής Unicorn εταιρείας

Θέμα χρόνου είναι η ανακοίνωση της εξαγοράς του 47% της Viva Wallet από την JP Morgan με τίμημα κοντά στο 1,5 δις ευρώ.

Η JP Morgan θα αποκτήσει τα μερίδια που κατέχουν τρία funds στη Viva, Hedosophia (24%), το family office Λάτση (13%) και η Deca (10%). Οι πλειοψηφούντες μέτοχοι και ιδρυτές της Viva X. Καρώνης και Μ. Αντύπας, που έχουν το υπόλοιπο 53% περίπου θα διατηρήσουν το ποσοστό τους και το μάνατζμεντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο, αναμένεται να έρθει στην Αθήνα ο ισχυρός άνδρας της JP Morgan Τζ. Ντίμον ο οποίος θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη.

Η Viva Wallet, είναι η πρώτη ελληνική unicorn εταιρεία. Δηλαδή, είναι startup που έχει αξία τουλάχιστον 1 δις ευρώ.

Αυτή τη στιγμή, έχει τραπεζική άδεια σε 23 ευρωπαϊκές χώρες, κι αυτό ήταν ένα ισχυρό κίνητρο για την JP Morgan ώστε να τη διεκδικήσει και να εισέλθει σ’ αυτό τον δυναμικά αναπτυσσόμενο κλάδο των fintech.

Χθες, ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης με ανάρτησή του στο Twitter έκανε λόγο για δύο σημαντικές εξαγορές ελληνικών επιχειρήσεων από αμερικανικές εταιρείες.

«Αυτή την εβδομάδα δύο μεγάλες εξαγορές από αμερικάνικες εταιρείες, ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και προπομπός επενδύσεων», έγραψε ο κ. Πατέλης.