Κ. Χατζηδάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ ιδιωτικοποίησε το 66% του ΔΕΣΦΑ και το 49 % του ΑΔΜΗΕ

12 mins read

Αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων ότι η κατασκευή της λιγνιτικής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής της Δ.Ε.Η. Πτολεμαΐδα 5 «ήταν μια εσφαλμένη επιλογή και πρέπει να δούμε αυτή την ώρα πως θα το αντιμετωπίσουμε, έτσι ώστε η ζημία για τη ΔΕΗ να περιοριστεί και ταυτοχρόνως να εξασφαλιστεί η ενεργειακή επάρκεια της χώρας ή ένα σχέδιο που θα οδηγεί τελικά σε απολιγνιτοποίηση».

Αυτό επεσήμανε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Real, προσθέτοντας ότι όλα τα κόμματα έχουν ευθύνες γι’ αυτό.

«Αυτή την ώρα, σημείωσε ο υπουργός, μελετάμε πολλές και διαφορετικές επιλογές. Δεν είμαι σε θέση σήμερα, την ώρα που σας μιλάω, να σας πω αλλά θα είμαστε σύντομα σε θέση. Σίγουρα η κατεύθυνση είναι απολιγνιτοποίηση και δέχομαι την παρατήρηση για τις ευθύνες όλων των κομμάτων για αυτό το θέμα».

Ο κ. Χατζηδάκης επανέλαβε την κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ για την στάση που τηρεί στο θέμα της Δ.Ε.Η. κάνοντας λόγο για θρασύτητα, ενώ σχολιάζοντας την αντίθεση στην πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ. Ο υπουργός ενέργειας υπενθύμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ιδιωτικοποίησε το 66% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ και το 49 % του ΑΔΜΗΕ.

Σε σχέση εξάλλου με την υπόθεση Novartis ανέφερε ότι «Υπάρχουν ενδείξεις για τον κ. Παπαγγελόπουλο, οι αποδείξεις είναι κάτι το οποίο θα το κρίνει στο τέλος η δικαιοσύνη, όταν και αν αχθεί η υπόθεση στη δικαιοσύνη».

«Για τους πρώην πρωθυπουργούς ειδικά, κατέληξε, για να μη δηλητηριάζεται η πολιτική ζωή του τόπου- και έγινε αυτό με τον ΣΥΡΙΖΑ τελευταία κατεξοχήν σε σχέση με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Πικραμένο- θα πρέπει να υπάρχουν ατράνταχτες αποδείξεις. Και για αυτό το λόγο επικεντρώθηκε η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή στην περίπτωση του κ. Παπαγγελόπουλου. Από εκεί και πέρα τώρα, εξαρτάται και από τα στοιχεία που θα προκύψουν. Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου».

Facebook Comments