Φ. Καραβίας: Η Eurobank θα στηρίξει τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και των επιχειρήσεων

8 mins read

Στην Eurobank έχουμε καθαρό όραμα και συγκεκριμένο οδικό χάρτη για να επιτύχουμε την αποκατάσταση  όλων των δεικτών της στα αντίστοιχα επίπεδα ευρωπαϊκών τραπεζών». ανέφερε στη γενική συνέλευση των μετόχων ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Φωκίων Καραβίας.
Και επεσήμανε ότι η ανάδειξη κυβέρνησης ισχυρής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και το γεγονός ότι ο εκλογικός κύκλος εξομαλύνεται, αφήνουν ανοιχτό τον διάδρομο για την εφαρμογή πολιτικών που θα οδηγήσουν στην ταχύτερη ανάκαμψη της οικονομίας.
Σύμφωνα με τον κ. Καραβία οι προκλήσεις παραμένουν για το τραπεζικό σύστημα και εστιάζουν στην ανάγκη της ουσιαστικής αύξησης των επενδύσεων και στην αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Με  βάση τον προγραμματισμό και τις κινήσεις που πραγματοποιεί η τράπεζα στα τέλη του 2019 ο δείκτης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων θα μειωθεί στο 16% και στόχος είναι στο τέλος του 2021 να έχει περιοριστεί σε μονοψήφιο νούμερο.
Στο μεσοδιάστημα η τράπεζα θα στηρίξει τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και των επιχειρήσεων με ρυθμό της τάξης του 3,5%. Στο σημείο αυτό ο κ. Καραβίας υπογράμμισε ότι φιλοδοξία της διοίκησης είναι να καταστεί η Eurobank η πιο ώριμα ψηφιακά τράπεζα στη ΝΑ Ευρώπη και η πρώτη επιλογή όλων των καινοτόμων και εξωστρεφών επιχειρήσεων κάθε μεγέθους.

Facebook Comments